Çaycuma Kaymakamlığı, Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Çaycuma Gençlik Merkezi tarafından organizasyonu yapılan yürüyüşe; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdür Vekili Erkan Arslan, Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Türk Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Tarık Arslan, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, CHP Çaycuma yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Amil ve partili gençler, CHP Gençlik Kollarlı Başkanı Furkan Çakır ve partili gençler, izciler, okul müdürleri ile çok sayıda genç katıldı.
Atatürk anıtı önünden saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı ardından başlayan yürüyüş, öğretmen evi önünde son buldu.

Katılanlara teşekkür eden Kaymakam Serkan Keçeli şunları söyledi; " Senelerdir bu vatanı vatan yapan, şehitler ve onların döktüğü kanlardır. Bu vatanda geçmişte de düşmanlar eksik olmadı, günümüzde de olmadı. Bizler kar yağışını soğuğu o kadar hissetmiyoruz ama Türkiye'nin değişik yerlerinde -30,-40 derecede bizler huzur içinde yaşayalım diye nöbet tutan askerlerimiz ve polislerimiz var. Buradan onlara şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde Suriye'de de askerlerimiz huzur ve güvenlik için görev yapıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah bu ülkeyi şahadet ihtiyacı hissettirmesin diyorum. Ama ihtiyaç olduğun da geçtiğimiz gün İzmir'de ve 15 Temmuz'da olduğu gibi bu ülkenin her ferdi destanlık tarihi yazmaya hazırdır".

Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından Müftülük Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu tüm şehitler için dua yaptı. Etkinlik sonunda katılanlara çorba ikramında bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi