Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği bu kapsamda faaliyetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcilik binasında her hafta Cuma günü üyeleriyle bilgilendirme toplantıları düzenleyen Çaycuma Memur-Sen beldelerde de harekete geçti.

Perşembe Beldesi'nde Ensar Vakfı Çaycuma Temsilcisi Avukat Vedat Emeksiz'in de katılımıyla "Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet" Bölge Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Memur-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç ve Diyanet-Sen ilçe yönetimi tam kadro katıldı. Perşembe Beldesi ve civar köylerinden Memur-Sen Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Diva-Sen İlçe Temsilcisi Yusuf Bayhan da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı ve Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Kenan Tunç; "Memur-Sen olarak başlattığımız 'Hedef 1.111.111 üye ve Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet' Kampanyasına Çaycuma olarak büyük önem veriyoruz. Bizim için bir'in önemi çok büyüktür. Bu bir'leri alt alta koyduğumuz zaman hiçbir anlam ifade etmiyor. Ama yan yana, omuz omuza koyduğumuz orta büyük bir rakam ve büyük bir anlam çıkıyor.

1.111.111 üye hedefi sembolik bir rakamdır. Buradaki maksat her birimizin inandığımız davaya omuz vermesi, destek olmasıdır. Şu anda Memur-Sen Türkiye'nin en büyük sendikasıdır. Ancak bu büyüklük ve sayı bizi rehavete sürüklememeli, çalışmalarımızdan geri bırakmamalıdır.

Önümüzde bir ülkemiz için çok önemli bir halk oylaması var. Millet olarak yeni bir karar verme aşamasındayız. Milletimiz yeni hükümet sistemine ya 'Hayır' ya da 'Evet' diyecek. Biz Memur-Sen olarak tercihimizi evet demekten yana kullandık. Sonucun evet çıkması için de var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken de 'Hayır' diyen kardeşlerimize asla en ufak bir dışlama ve ötekileştirme duygusu ile bakmıyoruz. Sonuçta herkes inandığı değerleri özgürce anlatsın ve kararı milletimiz versin istiyoruz. Biz Memur-Sen olarak güzel ülkemizde millete rağmensöz sahibi olan darbeci zihniyetlerin tamamen sona ermesi için, ülkemizi koalisyon kuruldu kurulamadı söylemlerinden kurtarmak ve istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için 'Evet' diyoruz. Bu düşüncelerimizi değerli üyelerimiz ve Memur-Sen sevdalısı halkımızla paylaşmak için de çalışmalarımıza bölge toplantılarımızı ilave ettik. Bu kapsamda ilk toplantımızı bugün Perşembe Beldemizde yapmanın sevincini yaşıyoruz.

Anayasa Maddelerindeki değişiklikleri anlatmak için Sayın Vedat Emeksiz'i de üyelerimizle buluşturuyor, kendisinden yeni sistemle ilgili bilgiler alıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de toplantımıza katıldığı için Sayın Emeksiz'e çok teşekkür ediyorum. İnşallah hem bugün hem de kampanya süresince kendisini dinlemeye ve istifade etmeye devam edeceğiz.

Perşembe Beldemizdeki bu güzel organizeden dolayı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Yönetim Kurulu üyemiz ve Perşembe Belde başkanımız Sayın Volkan Kulakçı kardeşime ve katılımlarınızdan dolayı her birinize çok teşekkür ediyor, bu çalışmalarımızı memleketimiz ve milletimiz için en güzel neticelere vesile kılmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

EMEKSİZ YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNİ ANLATTI

Ensar Vakfı Çaycuma İlçe Temsilcisi Av.Vedat Emeksiz üzerinde değişiklik yapılan yeni Anayasa metinleri ve yeni hükümet sistemi hakkında bir sunumda bulundu.

Av.Vedat Emeksiz Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğine ve Başkan Kenan Tunç'a gayretli çalışmalarından ve kendisini programlarına davet etmelerinden dolayı teşekkür etti. Yeni hükümet sistemiyle birlikte ülkenin istikrara kavuşacağını ve yasama, yürütme ve yargıda vesayetçi sistemlerin değil millet iradesinin tecelli edeceğini söyleyen Emeksiz, mevcut sistemin sürücü kursu arabalarına benzediğini, yeni sistemin ise gerçek araba olacağını vurgulayarak; " İlerlemiş bazı dünya ülkelerindeki yönetim sistemleri bir arabanın yönetim sistemine benziyor. Ülkeyi kim yönetecekse arabanın şoför mahalline geçiyor ve arabayı yönetiyor. Ama ülkemizdeki yönetim sisteminde seçilenler arabayı yönetemiyor. Buna fırsat verilmiyor. Sürücü kursu arabalarında olduğu gibi şoförün sağ tarafındaki koltuğuna oturan vesayetçi sistemler maalesef arabayı şoförün kullanmasına izin vermiyor. Gaz pedalı da, fren pedalı da onlarda. İstedikleri zaman gaza basıyor, istedikleri zaman duruyorlar. Sol taraftaki gerçek şoför hiçbir işe yaramıyor. Böyle olunca da millet iradesi yönetimde bir türlü kendini gösteremiyor ve insanlar mutsuz ve huzursuz bir sistememahkum ediliyor. İşte yıllarca Türkiye'de uygulanan sistem maalesef budur. Yapılacak yeni düzenleme ile arabanın sağ koltuğunda oturan vesayetçi sistemlerden yönetim mekanizmaları tamamen alınacak ve gerçek sahiplerine teslim edilecektir. Yani arabayı sürmek için seçilen şoför, hiçbir baskı altında kalmadan şoförlüğünü yapacak ve şoför de yolcular da rahat bir nefes alacaktır. Yeni hükümet sisteminin en açık ifadeyle anlamı budur"diye konuştu. Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi.

Editör: Pusula Gazetesi