Almanya'nın Lennestadt Belediyesi ile Zonguldak'ın Çaycuma ilçe Belediyesi arasında kurulan kardeş şehir ilişkileri çeşitli vesile ile sürdürülüyor.

Çaycuma-Lennestadt Dostluk Grubu Başkanı Recep Karagöz Lennestadt eski ve yeni Belediye başkanları, dostluk grubu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kardeş belediye çalışmasına destek veren Eyalet ve Federal milletvekilleri, STK ve Lennestadt'taki kardeş okul temsilcilerine Noel ve yılbaşı kutlaması mesajı gönderdi. Bilindiği gibi Noel bir takvim yılı içerisinde 25 Aralık tarihinde Hz isa'nın doğumunun kutlandığı Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş olarak kutlanan bir gündür.

Karagöz mesajında şunları söyledi: "Büyük zorluklarla geçirdiğimiz 2020 yılına şiddet ve Koronavirüs damgasını vurdu. İki kent arasındaki ilişkileri çok daha ilerilere taşımaya kararlı olduğumuz 2021 yılının tüm dünya insanlığına barış ve huzur getirmesini diliyorum. Çaycuma-Lennesatadt arasında kurulun kardeşlik ilişkilerine destek veren Lennestadt ve Almanya'daki tüm dostlarımızın Noel bayramını ve yılbaşını kutluyorum."