Adalet ve Kalkınma Partisi Çaycuma İlçe Başkanlığı ve Zonguldak Kızılay Kan Merkezi İşbirliği ile köprü faciasın 6.yılında hayatını kaybedenler ve Mehmetçiğimiz in 'Kan Ver Can Ver' adı altında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Çarşı meydanında düzenlenen kampanyaya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, İlçe Müfütüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, BBP İlçe Başkanı Şükrü Güner, Kadın Kolları Başkanı Suzan Akman, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karaalp, Çaycuma önceki Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Zonguldak Kızılay Şube Başkanı Nİhat Aygün, Çaycuma Kızılay Temsilcisi Raci Sönmez, Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Taşdemir, askeri personel ve çok sayıda partili ile vatandaş katılarak destek verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu anlamlı bir günde Çaycuma'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; 'Köprü faciasında 15 vatandaşımızı kaybettik. Yıldönümünde böyle hayırlı bir işe teşebbüs edildi. Hem Çaycuma İlçe Teşkilatımızı hem Kızılay'ı tebrik ediyorum"dedi.

Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün ilçeden rekor bağış beklediklerini söyleyerek; "Bu kampanya belki Türkiye'ye ses verecek. Bu da çok güzel bir duygu. Çaycuma gerçekten marka bir ilçe"diye konuştu.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ise köprü faciası ve şehitleri adına anlamlı bir kampanya düzenlemek istediklerini belirterek; "Bir çok vatandaşımız hastane kapılarında kan arıyorlar. Hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Böylece hiçbir vatandaşımız kan sıkıntısı ile karşı karşıya kalmaz. Hedefimiz 500 ünite kan. Bu amaca ulaşırsak çok mutlu olacağız. Çaycumalılar burada tarih yazmış olacak. Bu vesile ile köprü faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum"şeklinde konuştu. Kan bağışı kampanyasına büyük ilgi olurken akşam saatlerine kadar devem etti.

Editör: Pusula Gazetesi