Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) pulculuğa yeni bir boyut kazandırmak ve posta idarelerine gelir kazandırmak amacıyla geçen yıl kişisel pul uygulaması başlatmıştı. Bu uygulama kapsamında, gerçek ya da tüzel kişilere, kendi gönderdiği görsel objelerden pul bastırma olanağı sağlandı. Geçen yıl düzenlenen kampanya ile ekonomik olarak da cazip hale getirilen uygulamadan Çaycuma Belediyesi ikinci kez yaralanandı. 4 farklı görselde bastırılan pullar Kantarcı'ya Zonguldak PTT Baş Müdürü Mehmet Meşeli, Posta Hizmetleri Müdürü Soner Sinoplu, Çaycuma Merkez PTT Müdürü Ayhan Çevik ve PTT personeli Birsen Gürsoy tarafından teslim edildi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Bugün PTT'mizin ölümsüzlük eseri olan pulların anlamlı bir hale dönüşmesi için bir aradayız. Belediyemizin ilçemize kattığı eserlerden, hizmetlerden oluşan pul örnekleri teslim alıyoruz. Bu çalışmanın ne kadar haz veren bir çalışma olduğunu paylaşmak istiyorum. Bizim gözümüzde açtığımız yılarda internet yok, televizyon yok , radyo yoktu. PTT' miz ve mektup vardı. Mektup zarflarını üzerindeki pullar bizim hayatımızı anlamlı kılan bir simgeydi. Günümüzde bir çok iletişim aracı çıkmasına rağmen posta değerini hiçbir zaman yitirmedi. Hatta daha da gelişti. Gerek hizmet gerekse mal ve evrak taşınması daha büyük kitlelere ulaştı. Bu çalışma ile bir çok kimsenin haberinin olmadığı bir uygulamayı öğrenmiş olduk. Geçen yılda bir seri yaptırmıştık. Bu defada son zamanlarda yaptığımız projeleri kapsayan çok güzel pul örneklerini teslim alıyorum. Pulları kullandığımızda hem Çaycuma'nın başka türlü tanınmasına destek vereceğiz hem de bu pullar hatıra olarak biriktirenlerin koleksiyonlarında farklı bir katkı olarak yer alacak. Böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri için PTT'nin Zonguldak'taki tüm personeline teşekkür ediyorum. Diğer kurum ve kuruluşlarında hatıra pul koleksiyonu yapmalarını istiyorum"diye konuştu.

Zonguldak PTT Baş Müdürü Mehmet Meşeli de mektup olayının günümüz teknoloji çağında artık nostalji sayıldığını ifade ederek; "Biz yine mektupların duygusallığını hissettirmek istiyoruz. Bunun yanında kurumumuz önemli günler ve haftalar dahil kendi pullarını üretiyordu ve devam ediyor. Son zamanlarda kişisel pullarda gerek resmi kurumlar gerekse kişiler isterlerse başvurmak sureti ile kendi pullarını yaptırabiliyorlar. Hizmette fazla bir ekonomik kayıp yok. Mektupları gönderirken isterlerse kendi pullarını kullanıp isterlerse hatıra olarak saklayabilirler. Biz Zonguldak PTT Baş Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi tüm ilimizde yaygınlaştırmış durumdayız. Kişisel pullarda ilgi ve alakadan dolayı Genel Müdürlüğümüz bize bir posta pul makinası teslim etti. Bundan sonra kendi müdürlüğümüzde seri olarak pulları basacağız. Çaycuma Belediye Başkanımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

PTTMatik konusunda da bizleri destekleri oldukça büyük olmuştur"şeklinde diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi