Kampanya ile ilgili durum değerlendirmesi yapılmak uzere Çaycuma Ensar Hafızlık Yatılı Kur’an Kursunda bir toplantı yapıldı. Toplantıda yardım konusunda gelinen son nokta değerlendirildi..

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’nin başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Müftüsü Mahmut Ruf Arcaklıoğlu, Müftülük Murakıbı Cemalettin Torun, Memur-Sen ve Hak ve Adalet Platformu Başkanı Kenan Tunç, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Ersoy Salman ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Can ve Mehmet Bilgin, Toç-Bir-Sen İlçe Başkanı Coşkun Ulutaş ve yardımcısı Kemal Eren, İHH Temsilcisi Mevlüt Şen ve Yardımcısı Özgür Ataman, Ensar Vakfı Başkanı Vedat Emeksiz, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Selami Özduran,Din Görevlileri Dernek Başkanı Emin Berber, Diva-Sen İlçe Başkanı Yusuf Bayhan, Nebioğlu Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Tekin Verim ve Çaycuma Müftülüğü Bölge Koordinatörleri katıldı. İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli kampanyaya baştan itibaren büyük destek veren Çaycuma halkına ve öncülük edenlere teşekkür etti.

Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu şunları söyledi; “ Çaycuma Kaymakamlığımızın izinleri Türkiye Diyanet Vakfımızın öncülüğünde Çaycuma’da bulunan duyarlı Vakıf, dernek , sendika ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile başlattığımız “Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyasına Çaycuma Halkı büyük bir destek verdi. 06 Ocak 2017 Cuma gününe kadar yardım kampanyasına destek olabilirsiniz.

Toplanan miktar cuma günü tüm yardımsever halkımızla paylaşılacaktır.”

Memur-Sen ve Diyanet-Sen İlçe Başkanı ve Hak ve Adalet Platformu Dönem Başkanı Kenan Tunç da yaptığı açıklamada; “Yapılan toplantıda bir kez daha gördük ki Çaycuma halkı Halep’e duyarlılık konusunda her zamanki gibi herkesten bir kaç adım önde. Bu durum Çaycuma’mız için gerçekten gurur vericidir. Buna vesile olan Kaymakamız Sayın Serkan Keçeli, İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, değerli din görevlisi ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, kıymetli öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ve çok kıymetli STK temsilcilerimizin yanı sıra özellikle 7’den 70’e tam bir yardımseverlik örneği sergileyen vefakar Çaycumalı hemşerilerimize ve katkısı bulunan herkese yürekten teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyoruz. 06 Ocak 2017 Cuma gününe kadar devam edecek olan yardım kampanyamızda toplanan genel yardım miktarı Sayın İlçe Müftümüz tarafından 06 Ocak 2017 Cuma vaazında açıklanacaktır”diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi