20 Haziran 1944'te Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan bir teklifin yasalaşmasıyla ilçe olan Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde bu tarih "Çaycuma Günleri" adı altında bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı.Etkinliklerin ikincisi için Belediye bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne yabancı konuklar ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları topluluğunun yanı sıra Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, SP İlçe Başkanı Engin Zeren önceki dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı açılış konuşmasında şunları söyledi; "Çaycuma'nın bu güzel ve anlamlı gününde, yarında fuarla taçlandıracağımız bu günlerde umuyorum. Yurtdışından gelen gurbetçilerimizin katkılarıyla güzel günler geçireceğimizi düşünüyorum. Aramızdaki bağların ve kaynaşmanın daha da artacağını inanıyorum. Havanın böyle sürprizler yaptığı günde umarım etkinliklerimiz zarar görmez. Ben hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. Kaymakamımıza 5 yıldır görev yaptığı süre zarfında çok değerli hizmetleri teşekkür ediyorum".
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de etkinlik için Bülent Kantarcı'ya teşekkür ederken; "Güzel Çaycuma'mızın ilçe oluşunun 75'nci yılını bu etkinliklerle kutlamak oluyoruz. Çaycuma ilçemiz sürekli büyüyen, gelişen ve potansiyeli ortaya çıkaran her geçen gün daha güzel, daha modern bir kent olma yolunda ilerleyen bir ilçemiz. İnşallah daha da büyümeye, gelişmeye, sadece şehirleşmesi ile değil güzel insanları ile de emin adımlarla ilerleyeceğini düşünüyorum. Bu etkinlikleri değerli olarak görüyoruz. Hemşerilik ve Çaycumalılık bilincinin de oluşmasına katkı sunacağına inanıyorum. Çaycuma'ya yapmış olduğu güzel hizmetler ve bu günlerin yeniden canlandırılmasına katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah Çaycuma Günleri etkinliklerimiz artarak, güçlenerek, büyüyerek devam eder"diye konuştu.
Açılışta Zonguldak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Moldava'dan gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledil. 4 gün sürecek etkinliklerde çeşitli sanatçılar sahhne alacak.

Editör: Pusula Gazetesi