Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinden AK Parti ilk defa bir ismi, Ahmet Çolakoğlu'nu meclise gönderdi.

16 yıl sonra ilçeden bir vekil çıkarmanın mutluluğunu yaşayan partililer sandıkların açılmaya başlaması ile Çaycuma İlçe Teşkilatı önünde toplanarak kutlamalara başladı.

Davul zurna eşliğinde geç saatlere kadar 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Vakit Ahmet Çolakoğlu Vakti' sloganları atan partililere Ahmet Çolakoğlu teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Kutlamalara; Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, eski belediye ve ilçe başkanları ile teşkilatta bugüne kadar görev yapmış çok sayıda isim katıldı.

İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı seçimin Türkiye, Zonguldak ve Çaycuma için hayati bir önem taşıdığını söyleyerek; "Bu süreçte birlik beraberlik duygusu ile bir birimize saygı duyarak, ülkemize, devletimiz için mücadele ettik. Zafere hep birlikte ulaştık. Bu Coğrafyada milletimizin ve bizlerden umur bekleyen tüm İslam aleminin bu zafere ihtiyacı vardı. Rabbim AK Parti'ye gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun"diye konuştu.

Belediye Başkanları da kısa bir konuşma yaparak seçmene teşekkür etti.

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan; "Bizleri bu akşamı yaşattığınız için Allah sizden razı olsun. Hep birlikte inandık, savaştık, mücadele ettik ve başardık. Bütün beldelerimizde oylarımızı artırarak bu coşkuyu yaşadık. Çaycuma 16 yıllık hasretini sona erdi. Ahmet Çolakoğlu kardeşimize Ankara'da başarılar diliyorum. 'Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa 'Ahmet Çolakoğlu yapar'dedik. İnandık ve başardık. Hepinize teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş de coşkulu bir konuşma yaparak şunları söyledi; "24 Haziran bizim bayramımız' dedik. Herkes 'Tamam' dedi. Biz o kadar inandık ki bu zafer hepimizin güzelliklerini ortaya çıkardı. Başımızda dimdik duran, hiç bir zaman diklemeyen, kafa tutan ve 'Dünya 5'den büyüktür'diyen Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ölümüne varız. Çünkü, başka Türkiye yok, başka Zonguldak, Çaycuma yok. Tek vatan, tek millet, tek devlet diyerek şer odaklarına geçit vermeden Allah'ın izni ile işimize devam ediyoruz"şeklinde konuştu.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal 24 Haziran'ın AK Parti için bereket günü olduğunu söyleyerek; " Bu gün Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptık, AK Parti'yi yine Türkiye'de birinci parti yaptık, Zonguldak'ta birinci parti çıktık. 16 yıldır Çaycuma'nın beklediği fırsatı Ahmet Çolakoğlu'nu milletvekili yaptık. 24 Haziran bizim için bereket günü. Halk bize tekrar inandı, güvendi. İnce ile mince ile bu işler olmaz. Allah Ahmet Çolakoğlu'na bu memleketine güzel hizmetler yapmasını naip etsin"dedi.

Son olarak Milletvekili seçilen Ahmet Çolakoğlu teşkilatta emeği olan herkese teşekkür ederek ; "Ne kadar şükretsek az, Başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider oldukça hepsini attık mı dereye? Hepsini sandığa gömdük mü? AK Parti ne kadar büyük bir parti olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya tekrar kanıtladık. Hepinizden Allah razı olsun. Tüm teşkilat bir ay boyunca meydanlardaydık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 16 yıldır bu yolda devam ettik. Bu meydanlar 15 Temmuz'u gördü. Bu meydanlar milletin nabzını tutan meydanlar olacak. Artık milletin gücünden başka bir güç olmadığını herkes bilerek inşallah.

Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçtik. İkinci tura kalıpta bu ülkenin birlik ve berberliğine kast edenlerle beraber mi olacaktınız. Bizimle yola çıkan MHP'li ve BBP'li kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. 'Mazlumlar bekliyor' demiştim. Bu akşam Bosna Hersek'de, Filistin'de, Azerbaycan'da, Arakan'da, Gazze'de bayram var. Hepsi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi bekliyorlar. Biz bu akşam burada konuşuyorsak, kurucu ilçe başkanları ve görev yapmış herkesi vesilesi ile olmuştur. Zonguldak artık hedefine ilerleyecek. Bu akşam startı veriyoruz, önümüzde yerel seçimler var. Zonguldak, Alaplı, Çaycuma Belediyelerini alcağız"diye konuştu.

Son olarak Nihat Kantarcı Caddesi boyunca yürüyen AK Partililer sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Editör: Pusula Gazetesi