Programa Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Ercan Akar, Hastane personeli, hastalar ve hasta yakınları katıldı.

Yatsı namazından önce yapılan kandil programında ülkemiz ve İslam aleminin selameti, hastaların şifası ve başta şehitlerimiz olmak üzere bütün ölmüşlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuyup dualar edildi.

Çaycuma Devlet Hastanesi Mescidi Din Görevlisi ve aynı zamanda Diyanet-Sen ve Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, hastalıkları nedeniyle mescide gelemeyen hastaları odalarında ziyaret ederek kandillerini kutladı. Hastaların çok memnun kaldığı bu ziyarette bazı hastaların duygulandığı gözlendi. Hasta ve hasta yakınları bu mübarek gecede kendilerini yalnız bırakmayan Kenan Tunç'a teşekkür ettiler.

Tunç, yaptığı açıklamada; "Bir Müslüman olarak hastalarımızı da düşünmek ve onların manevi duygularına hitap etmek gibi bir görevimiz vardır. İşte bu görev doğrultusunda Regaip Kandili gecesi tam da akşam saatlerinde Çaycuma Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastalarımız, hasta yakınlarımız ve çalışan hastane personelimiz için hastane idaremizin de destekleriyle hastane mescidimizde bir kandil programı tertip ettik.

Akşam namazından sonra başlayan programa özellikle hasta ve refakatçilerden güzel bir katılım oldu. Programda Kur'an okuyup ülkemiz ve kahraman ordumuz başta olmak üzere şehitlerimiz için dualar ettik. Hastalarımızın şifası için yüce Rabbimize niyazda bulunduk.

Namazdan sonra da gelmek isteyip de rahatsızlığından dolayı mescide gelme imkanı olmayan bazı hastalarımızı "onlar gelemezse biz onlara gitmeliyiz" düsturuyla ziyaret ettik. Hastalarımızın yanına kadar giderek kandillerini kutladık. Ziyaretimizden gerçekten çok memnun kaldılar. Hatta bazıları duygulanıp gözyaşlarını tutamadı. Onların duaları bizim için gecenin en güzel kutlamasıydı. İnşallah en kısa zamanda bütün hastalarımız şifa bulur.

Çaycuma Devlet Hastanesinde bir kandil programını daha böyle dolu dolu geçirmenin huzur ve bahtiyarlığını yaşamaktayız. Allah cümlemize daha nice kandillere kavuşmayı nasip etsin. Bize bu imkanları sunan Çaycuma Müftülüğümüze ve Çaycuma Devlet Hastanesi idaresine çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel faaliyetlerle saygıdeğer halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Cenab-ı Hak mübarek üç ayları zulüm ve gözyaşı içindeki bütün kardeşlerimizin kurtuluşuna ve Ümmet-i Muhammed'in yeniden dirilişine vesile eylesin " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi