Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan kongreye; CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu , Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, CHP İlçe ve belde başkanları, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Vatan Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Hayrettin Özyurt, İyi Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Köktürk, TSO Başkanı Rıfat Sarsık, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çay-Der Başkanı Ramazan Taşdemir, Köy-Koop. Başkanı Bayram Cura, Selüloz İŞ Başkanı Hakan Cura, Ereğli önceki Belediye Başkanlarından Başkanı Halil Posbıyık, Eğitim Sen İlçe Başkanı Gökhan Taner Günsan, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim İş Çaycuma Şube Başkanı Olcay Özyurt, Zonguldak Mimarlar Odası Başkanı Fırat Birkan, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gündem maddelerinin ardından söz almak isteyen misafirlere söz hakkı verildi.

TURPÇU; "REFERANDUM İLE HER ŞEY DEĞİŞTİ"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu 16 Nisan referandumu ile rejimin değişmesi ile her şeyi değiştiğini ifade eden ederek; "Artık her yol Roma'ya çıkıyor. Aslında Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadı, başkanlık seçimi oldu. AKP 15 yıl içinde Türkiye'nin bütün sigortaları ile oynadı. TSK'yı zaten uluslar arası casusluk şebekesi olana FETÖ örgütü ele geçirmiş. Eski İçişleri Bakanımızın dediği gibi 81 ilin 74 tanesi FETÖ'cü.

Büyük Orta Doğu projesi ile bizim Başbakanı eş Başkan yapmışlar. Yani her şey o kadar açık seçik. Bu ülkenin solcuları 2. Dünya Savaşı bitiminde hapishanelerle karşı karşıya kaldılar. Solcular bu memlekete hep hizmet etmişlerdir, hep vatanseverlerdirler.

Emperyalistler 1-2sene sonraya proje yapmazlar. Fethullah Gülen'in piyasaya sürülüşü 60'lı yılların sonları olmuştur. İşte AKP böyle bir projenin ürünüdür"dedi.

DEMİRTAŞ; "OHAL İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA BİTER"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise konuşmasında şunları söyledi; "Dünyada ve Türkiye'de insan haklarının zedelendiği çok zorlu bit süreçten geçiyoruz. Türkiye'de o hal yüzünden çok ağır süreçler yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda biter. Bu memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş olmaz. Türkiye bir yolsuzluk bir haksızlık zincirinden ağır derecede yıpranıyor. Her taraftan yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük fışkıran bir iktidarla karşı karşıyayız. Bizdekiler yüzsüz ve arsızlar. Bu olanlar yurt dışında olda idi Cumhurbaşkanları istifa ederlerdi".

AKYOL; "BAŞARILI BİR REFERANDUM SÜRECİ GEÇİRDİK"

Mevcut başkan ve kongrenin tek adayı Tuncay Akyol başarılı bir referandum süreci geçirdiklerini ifade ederek; "Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır. Özgürlük sevdasıdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek halkı yoksulluktan kurtarmak için başı dik, sırt pek, bir ülke olmak için kendini adamak demek. Siyaset ban ne verecek değil, ben topluma ne vereceğimdir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek devrimci olmak demektir. Cumhuriyetin kurucusu demokrasinin öncüsü olmak demektir.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde partimiz 3 belde 1 merkez olmak üzere 4 belediyeyi partiye kattık. Bugün yeni bir yönetim ile 2019 yerel seçimlerinde tüm belde ve merkezdeki belediyeleri almak için yola çıkacağız.

Önemli olan tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak ön yargılardan arınmış, olmaya odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturmasıdır" diye konuştu.

Tuncay Akyol başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu; Aytekin Ataman, Şengül Burgucu, Serafettin Çağlar, İsmail Hakkı Durdu, Yüksek Ermiş, Özkan Genç, Ramazan Gülşen, Yusuf Eser Gündaş, Ergin Kabuk, Nurhan Kınıcı, Teoman Koç, Hüseyin Kolçak, Aysel Köktürk, Filiz Özgül Köktürk, Türker Mankal, Engin Öztürk, Seden Saka, Oktay Turpçu, İsmail Uyar, Engin Yurtbay.

Editör: Pusula Gazetesi