Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, Özel Kalem Müdürü Ahmet Can Sain, Park Bahçeler Müdürü Necmi İnci, Fen İşleri Müdürü Mehmet İbrikçi ile birlikte Çaycuma Belediyesini ziyaret etti. Yeni oluşturacakları kent ormanı ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak, böyle bir işletmesi olan Çaycuma Belediyesinin deneyimlerden yararlanmak üzere ilçeye gelen Lüleburgaz Belediyesi Heyeti Çaycuma Kent Ormanı, Yaşam Park ve ÇAYBEL'in kent mobilyaları üretim tesislerinde incelemeler yaptı. ÇAYBEL'in geri dönüşüm merkezini de gezen heyet, gördüklerinden son derece memnun kaldı. Gerenli "Çaycuma Belediyesi ufuk açıcı işler başarmış. Başta Başkan Kantarcı olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum" dedi.

KANTARCI: "LÜLEBURGAZ'DA İŞ YAPMAYA HEVESLİ DİNAMİK BİR BELEDİYE VAR"

Belediye Başkan Murat Gerenli Başkanlığındaki heyeti makamında kabul eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Onca yoldan yeni başlayacağınız bir proje için örnek uygulamaları görmeye gelmeniz çok etkileyici. Sizin heyecanınızdan ve ekibinizin ilgisinden anlıyorum ki, Lüleburgaz'da iş yapmaya hevesli dinamik bir belediye var. Biz Çaycuma'da kendi kendine yeten bir belediye olmak için epey yol kat ettik. Üretken bir belediyeyiz. Ürettiğimiz kent mobilyalarımızın başka belediyelerin sokaklarını da süslemesini isteriz. Şayet sizden bir talep gelirse karşılamaya canı gönülden hazırız. İncelemelerde bulunduğunuz kent ormanı pandemi koşulları sona erdiğinde çok daha iyi koşullarda hizmet verecek. Orada bir kır lokantası da yapmak istiyoruz. Tüm hedefimiz yaşam kalitesi sürekli bir kenti inşa etmek. Bu uğurda çok çaba harcıyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını da görmek bizi çok memnun ediyor" dedi.

GERENLİ: "İYİ Kİ ÇAYCUMA'YA GELMİŞİZ"

Lüleburgaz'ın önceki dönemlerde uygulanan yanlış imar politikaları nedeniyle yeşil alan sıkıntısı çektiğini söyleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Şu anda Lüleburgaz'ın birkaç kilometre uzağında yaklaşık 980 dönüm alanda bir kent ormanı projesi yapıyoruz. Buradaki alan Lüleburgaz için çok büyük bir şans ve bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu amaçla kent ormanı işleten belediyeleri ziyaret ederek tesislerinde incelemeler yapıyoruz. Onların deneyimlerden de yararlanarak en doğru projeyi yapmak istiyoruz. Bir dostumuzun tavsiyesi üzerine Çaycuma'ya geldik. İyi ki gelmişiz. Kent ormanı içindeki tüm oturma grupları büfe ve diğer donatıları Çaycuma Belediyesinin ürettiğini öğrendik. Bundan çok etkilendik. Pandemi ve ülkenin yaşadığı ekonomik sorunlar gösteriyor ki, üretim çok önemli. Hele yörenin malzemesinin yörenin insanları tarafından işlenerek, yörede yaşayanların hizmetine sunulması daha da önemli. Gezerken gördüm çok güçlü bir bisiklet altyapınız var. Engelsiz kent olma yolunda önemli işler başarmışsınız. Bunu başaran Çaycuma Belediyesini kutluyorum" dedi.

AMBROSİA MOZAİKLERİNİN GÖRÜNTÜSÜNDEN OLUŞAN PLAKET ARMAĞAN ETTİ

Başkan Kantarcı görüşmenin bir bölümünde hazır bulunan Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ile Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'yeAmbrosia mozaiklerinin görüntüsünden oluşan plaket ve belediye yayınlarından oluşan bir çanta hediye ederken, Başkan Gerenli de, Kantarcı'ya Trakya yöresi geleneksel üretimlerinden oluşan bir çanta hediye etti. Ziyaret başkanlık makamı ile belediye binasının önünde toplu hatıra fotoğrafları çekilmesiyle son buldu.