Dernek binasında gerçekleştirilen kongreye; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Selüloz İş Çaycuma Şub Başkanı Hakan Cura, ADD Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, ADD Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay, Eğitim Sen Çaycuma Yönetim kurulu üyeleri, Devrek ADD yönetim kurulu üyeleri, ÇAYEMDER başkanı Erol Ünlü, CHP Bartın Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaaslan, ADD Genel Merkez eski GYK Üyesi Semih Özkök katıldı.

Divan Başkanlığını Bayram Cura'nın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ile başladı.

COŞKUN;"KURUMLARIN BAŞINDAKİ 'TÜRKİYE'İBARESİ KALDIRILAMAZ"

Konuklardan ilk sözü alan ADD Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun bazı kurumların başından 'Türkiye' ibaresinin kaldırılmak istenmesini eleştirerek; "Silah tüccarları insanların barış içinde yaşamasını istemezler. O yüzden ülkeleri grup ve cemaatlere ayırarak bölmeye, insanları birbirine düşürmeye çalışırlar. İlaç sanayide insanları hasta edip daha fazla ilaç satmaya çalışıyor. Bizim yapmamız gereken Türk ulusunu Atatürk'ün kurduğu şekilde ırk, dil, din ayrım olmaksızın bir arada tutmak ve Türkiye'ye yapılmak istenene Orta Doğu projesine karşı dimdik ayakta durmaktır. AKP hükümeti Türk Tabipler Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği'ne yoğun bir saldırı başlatmış durumda. ADD'ye de geçmişte saldırmıştı. Çünkü Orta Doğu projesine en büyük tepkiyi verecek olan ve Türk milletini bir arada tutacak olan kahraman Türk ordusudur. Önce bu kurumları zayıflatıp, projelerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Bu kurumların başındaki 'Türkiye'yi kaldırırlarsa sıra ADD ve Türkiye gelecektir"diye konuştu.

TUPÇU; "HEDEFİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞINI ALMAK OLMALI"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu da bundan sonraki hedeflerinin

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak olduğunu ifade etti. Turpçu; "Atatürk'ün ölümünden sonra gelmiş geçmiş tüm hükümetler bu günkü tehlikeye görmemezlikten gelmişlerdir. Şu anda köy nüfusumuz % 10'nun altıda. Köy Enstitüleri vardı, kapatıldı. NATO'ya giriş sürecinden sonra Milli Eğitim ve Milli Savunma elimizden çıkmıştır. Eğitim elden çıktıktan sonra Türkiye'nin her şeyi elden çıkarılmıştır. Kapatılan cemaatlerin tekrar açılması ile bu emperyalizmin 40-50 yılda nerelere geldiğini FETO darbe girişimi ile görmüş olduk. Biz bunları yıllar önce gördük. Bunların nasıl satın alındığını her birimiz gördük. Büyük Orta Doğu projesi alabildiğince devam ediyor. Savaşlarla bunlar sürdürülüyor.

Rejim değişti, Anayasa değişti. Demokrasinin kırıntısı yok. İşten atmalar devam ediyor.

Şimdi bir ittifak yasası çıkarıyorlar. AKP % 50, MHP de % 10 barajını geçmek için böyle bir şey uydurdular. Gerçek Cumhuriyet cephesi maalesef öngördüğümüz doğrultuda yol alamıyor.

Cumhurbaşkanlığını almadıktan sonra gerisinin boş olduğunu biliyoruz. Bunun gereğini gerektiği şekilde yapmamız lazım. Her şeyi kendi içimizde aramalıyız. Yeterince üyemiz, teşkilatımız var. 16 Nisan akşamı belli hatalarımız oldu. Oylarımızın çalınmasına göz yumduk. Üzerine gidemedik. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ni harekete geçirecek bir aday olmalı. 100 yıllık partiyiz. Diğerlerinin güçleri de belli. Herkes Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katkısını versin. Her birimiz aklına ihtiyacımız var. Çaycuma'da sesimiz çıksın.

Milli ittifakı kendilerini kurtarmak için yapıyorlar. Anayasa oylamasında Milletvekili ve Belediye başkanlarımıza rağmen çok az oy aldık. Her şeyimiz var, bunları kullanamadık. Seçim çalışmalarında İlçe Başkanımız ile beraber çok az sayıda insan cephede saf tuttu. Köylerden oy istediler. Herkes kendine çalışmayı bıraksın. Cumhurbaşkanlığını alacağız. Alamadığımız zaman burada anlatılan tehlikelerin hepsi kısa sürede gerçekleşir"dedi.

Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasını ardından seçimlere geçildi.

Yapılan oylama ile Çaycuma Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Zeki Saim Oral, Ercan Başar, Merter Mankal, Alkan Kurt, Günseli Türkyılmaz, Nurgün Pekmezci, Veysel Çalışkan.

Denetleme Kurulu; Hüsnü Verim, Bedriye Güler, Cemal Yurtbay.

Disiplin Kurulu; İsmet Kalfa, Meral Zoroğlu, Harun Lermi.

Üst Kurul delegeleri; Şeref Köktürk, Bayram Cura Harun Lermi.

Editör: Pusula Gazetesi