Anıta yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çelenk bırakan Dernek Başkanı Zeki Saim Oral yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 96.yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu buruk yaşıyoruz.

Neden buruk, her sözünde "birlik"ten bahsedenler maalesef bugünü de hatırlamaz oldular. Hatırlamaları da geçiştirme üzerine kurulu basit törenler... bu önemli günü de yok saymaya çalıştılar. Malazgirt zaferi önemli tabiki, ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı daha da önemli eğer başarılı olmasaydı, bugün olmazdık...

Peki ya kaybetseydik hani o fesli zübük demişti ya , 'Keşke Yunan kazansaydı" diye işte yunan kazansaydı eğe ; bunu Sinan Meydan'ın 27 Ağustos tarihli "Sözcü" gazetesinden alıntı yaparak söyleyeyim,Kısa vadede Anadolu'nun orta yerine sıkıştırılan Müslüman Türkler, uzun vadede atılırdı. Mustafa Kemal Atatürk büyük cezaya çarptırılırdı. Anadolu parçalara ayrılır, nüfuz mücadelesi başlardı. Yunan Sevr'e razı olmaz Trakya ve Anadolu'da yeni ayrıcalıklar isterdi. İzmir merkezli "İyonya Devleti" kurulurdu. (Hazırlıklara başlanmıştı). Ayasofya başta olmak üzere birçok camii kiliseye çevrilirdi

İşbirlikçi Vahdettin İngilizlerin kuklası olurdu. En önemlisi de "CUMHURİYET" ilan edilmez, çağdışı geri kalmışlık devam ederdi. Olabilecek asimilasyon ve toplu katliamlardan bahsetmiyorum bile..

Bizler; senin ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve belirlediğin temel nitelikleri, gösterdiğin çağdaşlık seviyesine çıkartmak için bugün ve yarın da koruma, azim ve kararlılığımız sürüyor ve sürecektir.

Aziz Atam; maalesef senin üzerine titrediğin, siyasetten uzak tutmaya çalıştığın ülkemizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri maalesef siyasetin emrine girdi. Yıllar önce "FETÖ ile birlikte yürüyenler "Ergenekon" ve "Balyoz" gibi uydurma soruşturmalarla ulusunu ve milletini seven yurtsever subaylarımızı hapse atarak leke sürülmeye çalışılmış, ancak bu kumpas başarıya ulaşamamıştır, maalesef ordumuz işlevsizleştirilmeye çalışılmış, bu çalışma hala da devam etmektedir.

Bizler biliyoruz ve temennimiz de o dur ki, Türk Silahlı Kuvvetleri arkasında Yüce Türk ulusundan ve senin fikirlerinden aldığı destekle; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve geleceği için yorulmadan çalışmaya devam edecektir.

30 Ağustos Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğindeki yüce Türk ulusunun, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, Anadolu topraklarından kesin olarak atılarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu Zafer bütün dünyanın tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, tek ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Milli Birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden içte ve dışta işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordusu'nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir.

19 Mayıs 1919 'da , "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile başlayan Milli Mücadelemiz 30 Ağustos'da bu büyük zaferle, destanlaşmıştır"

Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 96.Zafer Bayramımız Kutlu Olsun. Daha nice 96 yıllara".

Editör: Pusula Gazetesi