Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi Başkanı A. Kıvılcım Kalyoncu ve Yönetim Kurulu ile birlikte, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol ve Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan'a sahip çıkarak, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'ne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

ADD Çaycuma Şubesi Başkanı A. Kıvılcım Kalyoncu, destek ziyaretinde yaptığı konuşmada, öğretmenlerin hak etmedikleri bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, "Siyasal iktidar, son Kanun Hükmünde Kararname ile eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerine hiç de hak etmedikleri bir cezaya maruz bırakmıştır. Çalışankanlıkları, dürüstlükleri herkes tarafından bilinen bu arkadaşlarımız ayrıca; okul öncesi eğitimin önemli olduğunu savunmuş. Bu amaçla sübyan okulları ile mücadele etmişlerdir. Mesleklerinde başarılı ve üretken eğitimcilerdir. İsmet hocamız yaptığı çalışmalarla, unutulan Hüseyin Çakır'ı şehrimize kazandırmış, Gökhan hocamız ise şair kimliği ile 'Sakallarımı Kestim Kuşlara' adlı şiir kitabı vardır. Çaycuma kültür ve sanat hayatına çok şeyler katmışlardır. Birçok şair ve yazarımızı Çaycumalılarla buluşturmuşlar. Yine 'Bilim Çocuk' ve 'Meraklı Minik' gibi bilimsel kitapları başta köy okulları olmak üzere ücretsiz dağıtmışlardır. Yine imkansızlıklar içinde olan köy çocuklarını ilk defa tiyatro ve çocuk kitap yazarlarıyla buluşturmuşlardır. İlçemize yapılması düşünülen termik santrallere karşı olmuşlar, çevreye, doğaya, ağaca sahip çıkmışlardır. Kısaca tüm haksızlıklara karşı dik durmuşlar, bu dik duruşları birilerini rahatsız ettiği içinde hiç hak etmedikleri bir durumun içine düşmüşlerdir. Bizler inanıyoruz ki, suçsuz olan bu arkadaşlarımız mutlaka o sevdikleri öğrencilerine ve okullarına kavuşacaklardır. Buradan bir kez daha başta öğretmenlerimize ve tüm Eğitim-Sen camiasına geçmiş olsun diler, her zaman yanlarında olduğumuzun da bilinmesini isteriz" dedi.

Ziyaret nedeniyle ADD Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu'na teşekkür eden Eğitim-Sen Çaycuma Baş Temsilcisi Gökhan Taner Günsan da, "Geri döneceğimizden en küçük bir kuşkumuz yok. Sendika olarak yaptığımız çalışmalar ortada. Eğitim-Sen olarak çalışmalarımıza kesintisi devam ediyoruz. '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' etkinlikleri başta olmak üzere çok yoğun bir programız var önümüzde" diye konuştu.

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol ise, ziyaret nedeniyle ADD'ye teşekkür ederek, "Çaycuma halkından bize çok yoğun bir destek var. Zonguldak ve ilçelerinden, başka illerden çok sayıda arayan var. Gazetelerde sendika olarak, öğretmen olarak yaptıklarımızı yazan çok değerli yazarlar var. Başka sendikalara üye eğitim emekçilerinden arayanlar var. Çaycuma Başsavcılığından aldığımız 'Adli sicil kaydı yoktur. Adli sicil arşiv kaydı yoktur." belgesiyle Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosu'na dilekçe vererek, görevimize iade edilmemizi talep ettik. En kısa sürede göreve iade edilmemizi bekliyoruz, öğrencilerimizle tekrar buluşmak istiyoruz. Cezalandırılmak istenen, özellikle Çaycuma'da yürüttüğümüz etkin sendikal mücadelemizdir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi