İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar, ihtiyaç duyulan çay ocakları ve toplu taşıma gibi araç duraklarında sigara içmenin yasaklandığını duyurmasının ardından Zonguldak'ta çay evleri boş kaldı. İşletmeciler kararın doğru olmadığını ve çay ocaklarının hedef gösterilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

EVİMİZE EKMEK GETİREMEYECEĞİZ
Zonguldak'ta çay ocağı işletmecisi 61 yaşındaki evli 2 çocuk babası İsmail Özbudak, genelgenin ardından mağduriyet yaşadıklarını ve esneklik gösterilmesi gerektiğini belirterek; "Bizler mağduruz. Bakıldığında pastaneler ve cafeler açık. Corona virüs bir tek çay ocaklarında mı var. Bize bir esneklik göstermeleri gerekiyor. Kiramızı ödeyemeyip evimize ekmek getiremeyeceğiz" dedi.

AYARSIZ BİR KARAR OLDU
Çay evi işletmecisi 59 yaşındaki İsmail Zaman'da; "Ayarsız bir karar oldu. Bir kısım açık bir kısmı kapalı olmadı. Komple kapalı olsaydı daha kayda değer bir şey olabilirdi. Çay evlerinde oturamayan kahvehane ve cafelerde oturacaklar ve bundan bir sonuç çıkmayacak. Keşke çok daha doğru bir karar alsaydılar" diye konuştu.

ÇAY OCAKLARI HEDEF GÖSTERİLMEMELİYDİ
32 yaşındaki çay evi işletmecisi Ertuğrul Aksu'da; "Yapılan şey doğrudur ama sadece çay ocakları için kısıtlandırılma yapılmamalıydı. Virüs taşıyabilecek AVM'ler ve Özel Halk Otobüsleri de bu kapsama alınmalıydı. Ekmek fırınlarında ve manavlarda eldivensiz satış yapılıyor. Bunlarda sıkıntıdır ve sadece çay ocakları hedef gösterilmemeliydi. Yapacak bir şey yok. Bu karara ayak uyduracağız" şeklinde konuştu.