-ÖZEL İÇERİK-

Tes İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı, Çatalağzı Termik Santrali'nde ki (ÇATES) son gelişmeleri Pusula'ya aktardı.

İşçilerle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Saraçbaşı, "Biz istiyoruz ki iki ünitemizin en azından birini aktif hale girmesi, diğer ünitemizde de baca gazı arıtma sistemlerinin yapılmasını talep ediyoruz. 1 Ocak'ta kapanan santralde işçiler de maaşlarını aldı, sıkıntı yok" dedi.

Saraçbaşı, Pusula'ya ÇATES'in son durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Şirket yetkilileri baca gazı arıtma sistemiyle ilgili şu anda kendi dalında çalışmalarını sürdürüyorlar. Ondan hariç bir sıkıntımız yok. Kesinlikle hiçbir personelin işten atılması gibi bir şey söz konusu değil. Zaten bunu Enerji Bakanımız Ankara'ya gittiğimizde de aynı şeyleri söylemişti. Personelin güvencesi ile ilgili bize bilgi vermişti. Personellerimiz bakımlarını yapıyorlar, rutin işlerini yapıyorlar. Bölge milletvekillerimiz geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile görüştüler. Mahir Bey ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanı ile bir araya geldiklerini biliyorum. Bu hafta içinde oradan net bir haber gelecek."

"EN AZINDAN BİR ÜNİTEMİZİN AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ"

"Biz istiyoruz ki iki ünitemizin en azından birini aktif hale girmesi, diğer ünitemizde de baca gazı arıtma sistemlerinin yapılmasını talep ediyoruz. Hem çevreyi düşünerek hem kendimizi düşünerek her ikisini de aynı zamanda götürmek istiyoruz. Bir yandan üretim yapmak istiyoruz, bir yandan baca gazı arıtma sistemlerini yapmak istiyoruz. 1 Ocak'ta kapanan santralimizin işçileri maaşlarını aldılar. Sadece 2017 ve 2018 yıllarından izinleri olan arkadaşlarımızı izine çıkardık."