MHP'den ÇATES'e destek Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Vedat Savaş Çatalağzı Termik Santrali'ne yönelik kamuoyundaki eleştirilere sert tepki gösterdi.

MHP Kilimli başkanı Vedat Savaş yaptığı açıklamada, çetesi sahip çıkmaya ve destek olmaya devam edecek mi belirterek şunları söyledi; "Ülke ekonomisine katma değer sağlayan ilçemizdeki istihdama ve de üretime önemli katkısı olan Çatalağzı Termik Santrali'ne Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlarımız daha önce nasıl destek olduysak şimdi de destek olacaktır. Son yaşadığımız hadisede de açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir. Elbette ki insan sağlığı herşeyin üstündedir. Maddiyat ile asla ölçülemez. En masum fabrikanın bile çevreye zararı illaki vardır. Önemli olan çevreye etkisi olan bu kuruluşlarımızın devletimizin belirlemiş olduğu standartlarda çevre koşullarına uyup uymadığının kontrolünün yapılıp yapılmadığıdır. Bu santrallerden doğrudan ve de dolaylı olarak kazanç elde eden insanlarımız kuruluşlarımız var. Suçu kanıtlanmadan kuruluşlara ithamda bulunmak doğru olmayan bir davranış biçimidir. Kaldı ki denizimizde oluşan kirliliğin termik santralden kaynaklanmadığı belirtilmiştir. Durum bu haldeyken bu suçlama ve karalama kampanyası nedendir? Burada yapılmak istenen çevreye sahip çıkmak mı yoksa çamur at izi kalsın politikası mı?
Milliyetçi Hareket Partisi Kilimli İlçe Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız. Çevremize ve vatandaşlarımıza sahip çıktığımız gibi bölgemizde üreten istihdam sağlayan kuruluşlarımıza da kurallara uydukları sürece destek olacağız. Kamuoyunun Bilgisine."