-ÖZEL İÇERİK-

Tes İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Murat Saraçbaşı, şu an itibariyle ÇATES'te işçilerle birlikte olduğunu belirterek işçilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Başkan Saraçbaşı, işçiler için gerek Enerji Bakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı düzeyinde görüşmeler yapacaklarını belirterek "ÇATES Zonguldak'ımızın bir kalbi ve beyni olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de burada mücadelemizin sonuna kadar arkasındayız" dedi.

Saraçoğlu, açıklamasında şunları söyledi;

"Biz Tes-İş Sendikası olarak Salı günü akşamından sabah 04.00 itibari ile santralimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üretim durduruldu. Tabi Türkiye'de büyük bir kitleyi kapsadığı için şu anda 15 santralin içinden uygun olmayan 6 santralin ve bunun da çok acil olan Soma'yı ayırarak 5 santralin kapandığı bildirildi. O günden beri ve şuanda santralde arkadaşlar ile birlikte iç içeyiz, beraberiz. Bu süreci yakından takip ediyoruz. Bugün itibari ile Genel Merkezimiz gerek Enerji Bakanımızla ve gerek Cumhurbaşkanımızla görüşüp bunun ortak noktasını bulacağız. Toplamda taşeron güvenlik, beyaz yaka ve mavi yaka olmak üzere santralimizde 470 çalışanımızı mağdur etmemek için bir girişimimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Birde şu çok önemli; bizim Türkiye'deki santrallerden ayrı farkımız var. Kömürümüz gerçekten çok iyi ve kükürt oranımız çok düşük. Bunları kamuoyumuz bilmediği için santralimizin bacası yapılsa bile bu kükürt oranına ancak denk gelebilecek pozisyonda olduğu için 'santral kapandı' imajları yaratılıyor. Kesinlikle böyle bir şey olmadığını ve ÇATES'in gerçekten Zonguldak'ımızın bir kalbi ve beyni olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de burada mücadelemizin sonuna kadar arkasındayız."

catesin-kapanmasindan-tum-zonguldak-etkilenecek
ÇATES'in kapanmasından tüm Zonguldak etkilenecek

cates-uretime-ne-zaman-baslayacak
ÇATES, üretime ne zaman başlayacak?

cateste-simdilik-isten-cikarma-yok
ÇATES'te şimdilik işten çıkarma yok

ttk-genel-mudurunden-catesin-kapatilmasiyla-ilgili-aciklama
TTK Genel Müdürü'nden ÇATES'in kapatılmasıyla ilgili açıklama

santral-kapandi-ama-hic-kimse-issiz-kalmayacak
Santral kapandı ama hiç kimse işsiz kalmayacak!