ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde, sağanak yağış nedeniyle taşan dere nedeniyle evler ve ahırlar su altında kaldı.

Cumayanı Mahallesi'nde de etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde sele dönüştü, mahalle sakinleri gece boyunca nöbet bekledi. Mağara suları ve baraj yatağından gelen sular nedeniyle yıllardır tehlikenin yaşandığı mahallede son günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 30'dan fazla ev sahibi tedirgin.

2018 yılında bölgede meydana gelen sel olayında dönemin Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş inceleme yapmış ve dere yatağının genişletilmesi talimatını vermişti. 3 yıldır hiç bir çalışmanın yapılmadığını belirten vatandaşlar, "Kaç gecedir korkudan uyuyamıyoruz. Dere yatağı taşıyor evlerimiz ve ahırlarımız sular altında kaldı. Manzarayı görüyorsunuz. Ne Çatalağzı Belediyesi ne DSİ ne Kaymakamlık ne de diğer yetkili kurumlar dönemin Zonguldak Valisi'nin talimat vermesine rağmen 3 yıldır bir çalışma yapmadı. Burada canımız söz konusu. Toplamda risk altında 30'dan gazla ev var. Zonguldak Valimizden isteğimiz acil olarak bir çalışma yapılmasıdır. Dere yatağından gelen su, Çates kullanım suları ve mağaradan gelen sular nedeniyle dere yatağı yetersiz kalıyor. Evlerin hali ortada. Gece nöbet bekler olduk. Dün gece kimse uyumadı, korkuyoruz. Çoluk çocuk herkes ayakta" ifadelerini kullandı.

vali-talimat-verdi-afad-sel-bolgesinde-sel-esikte-kaldi
Vali talimat verdi, AFAD sel bölgesinde: Sel eşikte kaldı