​Çataklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Çiftçimizin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünler, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile artık online bir platform üzerinden buluşabilecek.
Gıda tedarik zincirinin tüm paydaşlarını bir noktada buluşturacak Dijital Tarım Pazarı ile çiftçinin ürününü kolaylıkla satması, tüketicilerin ise kaliteli ürünlere kolaylıkla ulaşması amaçlanıyor.
DİTAP'ın sağlayacağı avantajlar, tarım ürünlerinin doğrudan satışının sağlanması, ihracata yönelik pazarın artırılması; üretim ve tüketim bölgeleri arasındaki mesafelerin kısalması, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin markalaştırılması, gıda israfının önüne geçilmesidir.

Dijital Tarım Pazarı'nın getireceği diğer avantajlar doğru girdilerin kullanımıyla verimlilik artışının sağlanması, tedarik zincirindeki optimizasyonla maliyetlerin düşürülmesi; tarım ve sanayinin bütünleşmesi, sözleşmeli üretim ve tarımsal planlama yoluyla gıda arz güvenliğinin sağlanmasıdır" dedi.