İşte Arelel inşaatla yapılan sözleşmenin ana maddeleri:

"Açık ve Kapalı yüzme havuzu, kompleks binası, lokanta, spor kompleksi, ticaret merkezi ve otopark. Bunalar yapılacak ve 49 yıllığına işletilip devredilecek.

İnşaat Süresi 2 ay, proje için 12 ay ise inşaatın tamamen yapılıp bitirilmesi için

Yani 14 ay sonunda her şey bitirilecek ve tesisler işletmeye açılmış olacak.

Firmanın Vecibeleri;

Temel prensip yap-işlet-devret. Sözleşme imzasından sonra iş süresi içinde her hangi bir nedenle süre süre uzatılması istenilemez.

Taahhütün yerine getirilmemesi;

Yer tesliminden sonra 14 sonunda tesislerin işletmeye açılmaması halinde önce 10 günlük, sonra 20 günlük ek süre uzatımı verilir. Eksiklikler tamamlanmaz ve tesisler işletmeye açılmaz ise teminat mektubu nakite çevrilir.

Sözleşmede yazılmamış ama bu durum sözleşmenin feshi demektir.

Diğer hükümler başlığı altında ise;

Tesis işletmeye açıldığında her türlü demirbaş, araç ve gereçler bir tutanak ile tespit edilir.

İş programı; Yer tesliminden sonra 30 gün içerisinde firma sözleşmeye uygun iş programını düzenleyerek idareye vermek zorundadır. Programda olan faaliyetler 12 ay içerisinde tamamlanacak şekilde olacaktır.

İdareye verilecek kar payları;

Tesislerin yıllık yaptığı brüt ciro üzerinden

Yüzme havuzundan yüzde 10, kafeterya ve lokantadan yüzde 5, ticaret merkezinden yüzde 1 nispetinde belediye ciro payları ödenecektir. Kira bedelleri de brüt ciroya dahildir.

Bu ödemeler 6 ayı geçerse sözleşme tek taraflı fesh edilir. (Arelel ile yapılan sözleşmenin çoktan feshedilmesi gerekiyordu.)

Firma, tesisi tamamen 3. kişilere devredemez, işgal ettiremez, kullandıramaz, sözleşmede belirtilenden başka ortak alamaz, devir ve temlik edemez."

Sözleşmede yer alan bu hükümler nedeniyle Arelel şirketiyle yapılan sözleşmenin feshi gerekirken, Demir Ailesine ait Ateş Alışveriş ve Yaşam Merkezi Ltd. Şti'ne devir işleminin yapılması kamuoyunda çeşitli soruları gündeme getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi