Ortodonti dişlerin çene üzerine düzenli bir şekilde estetik ve fonksiyonel olarak yerleşmesini konu alan bir diş hekimliği branşıdır. Ortodonti ile uğraşan diş hekimlerine ortodontis denir. Kliniğimizde estetik gülüş tasarımı uzman ortodontislerimiz tarafından yapılmaktadır. Kliniğimizde görev alan tüm diş hekimleri ekip ruhu ile çalışarak kendi alanlarında başarılara imza atmış hekimlerdir. Diş hekimleri kadar kliniğin yeri ve kullanılan malzemeler de önemlidir.

Ortodontik Problemler Nelerdir?

Ortodontik problemlerin başında çarpık dişler gelmektedir. Bazı nedenlerden dolayı oluşan damak problemleri de ortodonti alanına girer. Alt çene ve üst çene uyumsuzlukları Koru Diş Bursa ortodonti bölümündeki ortodontisler tarafından tedavi edilmektedir. Bazı iskelet hastalıkları sonucu çenenin büyük dişlerin küçük ve aralıklı olması hem görsel hem fonksiyonel olarak sorun teşkil eder.

Ortodontik Problemler Neden Olur?

Ortodontik problemlerin başlangıç yeri erken bebeklik ve çocukluk çağı yanlış uygulamalarıdır. Uzun süre biberon almak veya parmak emmek sorun teşkil eder. Süt dişlerinin zamanından önce dökülmesi sonucu kalıcı dişler kayar ve çarpık diş problemi oluşur. Geniz etinden dolayı sürekli ağız solunumu yapan çocuklarda damak problemleri görülebilir. En iyi değerlendirme ayrıntılı muayene sonucu konur ve ona göre tedavi planlanır. Bizimle iletişime geçerek randevu alabilir ve muayene olarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Güven ve sağlıklı diş hekimliği için bizi tercih etmelisiniz.

Tedavi Nasıldır?

Ortodontik tedavi ekip tedavisidir. Kliniğimizde görev alan diş hekimi çene cerrahı ve ortodontistin ortak çalışması ve fikir alış verişi sonrasında başarılı operasyonlar gerçekleşmektedir. Koru Diş Bursa ortodonti alanında hizmet veren Doç. Dr. Ahmet Yalçın Güngör, tedavileri hastanın durumuna göre cerrahi olabildiği gibi bazen diş teli gibi bazı aparatlar yerleştirerek tedavi sağlamak da mümkün olabilmektedir. Diş teli çarpık dişleri düzeltmede çok önemli ve etkilidir.

Artık teknolojinin gelişmesiyle beraber diş renginde diş teli çok rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Erişkin hastalarda da ortodonti estetik açıdan önem arz eden bir branştır. Ortodonti tedavilerinde yaş sınırı yoktur, daha küçük yaşlarda dişlerin fonksiyonel işlevi için tedavi planlanırken, daha büyük yaşlarda estetik görünüm için tedavi planlanmaktadır. Alanında uzman doktorlarımız tarafından gerekli olan ve istenilen her uygulama steril ortamlarda kaliteli malzeme kullanılarak uygulanmaktadır.

Editör: Pusula Gazetesi