2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Çanakkale Savaşlarının 102. Yıldönümü anma törenleri kapsamında Türkiye genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında şiir kategorisinde Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Helvacılar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Şeyma Akar Türkiye 2'incisi oldu.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir; "Öğrencilerin tarih şuuru ve bilinci ile yetişmeleri akademik başarılarının yanında sosyal kültürel faaliyetlerde ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olmaları bizler için son derece önemlidir. Öğrencimizi üstün başarısından dolayı kutluyorum. Ayrıca öğrencimizi yetiştiren öğretmenlerimizi ve ailesini tebrik ediyorum"diye konuştu.

Şeyma Akar'ın ödülünü ilerleyen günlerde Çanakkale'de alacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl Çanakkale etkinlikleri çerçevesinde tüm resmi/özel ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin, Çanakkale Savaşları'nın kültürel, sosyal, siyasi ve uluslararası etkileri yönlerinden önemini kavrayabilmeleri ve konu hakkındaki bilgilerini artırılabilmeleri, Çanakkale Savaşları'nda verilen mücadeleyi anlayarak, Çanakkale ruhunu kavrayabilmeleri amacıyla, "Çanakkale Savaşları" konulu ödüllü şiir ve öykü alanlarında olmak üzere yarışma düzenliyor.

Editör: Pusula Gazetesi