18 Mart... Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü... "Çanakkale Geçilmez" sözünü yedi düvele ezberleten kahraman Türk ordusunun muhteşem zaferinin yıldönümü... 103 yıl önce Çanakkale'yi geçemeyen güç odakları, bugün de aynı oyunlarını Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynuyor. Vatanımızı bölmek için türlü oyun içinde olanlar, Türk ordusunun ve Türk polisinin kahramanca mücadelesi sonucunda, başta Suriye Afrin'de olmak üzere tek tek yok ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye bugüne kadar hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek. "Çanakkale Geçilmez" sözünün kahramanlarının torunları olarak, bu oyunları bozacağız ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacağız.

Zonguldak'ta "Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesajlar yayımlandı. Mesajlar şöyle:

ÇINAR: "BİZ ASLINDA KİMİZ? SORUSUNUN CEVABINI MERAK EDENLER ÇANAKKALE'YE BAKMALIDIR"

Vali Ahmet Çınar'ın "Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü" mesajı şöyle:

"Ay-yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan, cumhuriyetimizin mimarları yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri 'Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünü idrak ediyoruz. İstiklalimize ve bağımsızlığımıza kast eden düşmanlarımız yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklarımıza cebren ve hile ile saldırmış kendi topraklarımızdan bizi atmak istemiştir. Kahraman ecdadımız buna izin vermemiş, gereken azim ve mücadeleyi göstererek topraklarımızı savunmuştur. 'Biz aslında kimiz?' sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı mukaddes vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sonsuz minnet ve şükran borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

ULUPINAR: "ÇANAKKALE'DE, DÖNMEYİ BİLE DÜŞÜNMEDİLER"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"nün 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Ulupınar'ın mesajı şöyle:

"Yedi düvele 'Çanakkale geçilmez' dedirten, bir devrin battığı ve yeni bir devrin başladığı Çanakkale, Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve emsali görülmemiş bir zafere şahitlik etmiştir. Çanakkale Zaferi, vatanı ve istikbali söz konusu olduğunda birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile milletimizin neleri başarabileceğinin göstergesi olmuştur. Bu ruh ve inanç, dün 15 Temmuz darbe teşebbüsünde, bugün Afrin'de tekrar ortaya çıkarak topraklarına sahip çıkmak için kararlılığımızı tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye üzerinde hesapları olanların amaçları bu millet var oldukça, yurdumuzun üstünde en son ocak tüttükçe hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Çünkü bu vatanın dört bir yanında Mehmetçikler kefensiz yatmaktadır. O Mehmetçikler ki vatanının bir karış toprağı için, esarete karşı çıkmış, cepheye giderken dönmeyi bile düşünmeden milletin bağımsızlığı uğruna canlarını, kanlarını hiçe sayarak topun tüfeğin karşısında dimdik durup şehit olmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 103'üncü yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, imana karşı maddi gücün yenildiği Çanakkale' de canlarını feda ederek bizlere bu kutsal vatanı hediye eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, her zaman savaşı değil, barışı yücelten, kin ve nefretin yerine sevgiyi ve hoşgörüyü esas alan aziz milletimize saygılarımı sunuyorum."

KARAKAYA: "ÇANAKKALE, AZİZ MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN BİRİ OLARAK ŞANLI TARİHİNDEKİ YERİNİ ALMIŞTIR"

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Karakaya'nın mesajı şöyle:

"Mukaddes değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine 'Çanakkale Geçilmez' dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır. Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki yerini almıştır. Çanakkale'de gösterilen iman, azim ve irade, milletimizin bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş ve İstiklal Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Bu zafer, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesidir. Çanakkale Zaferi ile sadece bir milletin hayatta kalması değil, aynı zamanda geleceği de belirlenmiştir. Kahraman şehit ve gazilerimizin, tarihin her döneminde gösterdiği eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığı destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediği ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur. Günümüzde hepimize düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi idrak ederek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güzel bir şekilde bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşarken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken; yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

AKDEMİR: "ÇANAKKALE'DE ORTAYA KONULAN RUH, TÜM TOPLUMLARA ÖRNEK VE REHBER NİTELİĞİNDEDİR"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü"nün 103'üncü yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çanakkale Zaferi'nin, Türk Tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; Türk bağımsızlık savaşının temellerinin, Çanakkale sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış olmasını belirterek, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna, canını seve seve feda etmeyi bir görev bilen aziz şehitlerimizin başarısı ve destanıdır. Elde etmiş olduğumuz bu muhteşem zafer, vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin de en büyük ispatı olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrıca özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğruna canını veren Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale'de kazanılan zafer, tüm dünyada da 'Çanakkale Geçilmez' gerçeğini kabul ettirmiş, toplumlara örnek rehber niteliği taşır ve Aziz Türk Milleti'nin varlığını en net şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi'ni kazandıran kahramanlarımızın, cesaretini, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişi iyi algılamalı ve bu vatan için nelerin feda edildiği gelecek kuşaklarımıza da iyi anlatılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni ve Şehitleri Anma Günü'nün 103'üncü yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

SEMERCİ: "ÇANAKKALE ZAFERİ; İNANCIN, KARARLILIĞIN VE AZMİN SİMGESİDİR"

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Semerci, mesajında, "103'üncü yıldönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi, askeri başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şehadet şerbetiyle yoğrulmuş bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferimiz, yüce milletimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Milletimizin inancının, kararlılığının ve azminin simgesidir Çanakkale Zaferimiz. Milletimiz için bir gurur ve şeref abidesi olan Çanakkale Zaferi'nin verdiği mesajları, özünden koparmadan gençlerimizin yüreklerine, gönüllerine, en önemlisi de bilinçlerine özenle işlemeliyiz. Tarihe altın harflerle kazınan bu kahramanlık destanımız, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından çok büyük bir öneme sahiptir. Çanakkale Zaferi, tarih boyunca büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin, kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale Şehitlerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

DEMİRTAŞ: "BU DESTANSI ZAFERİN TEMELİNDE; GÜÇLÜ BİR İNANÇ, BÜYÜK BİR VATAN AŞKI VE ÖZGÜRLÜK TUTKUSU VARDIR"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinin Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale, yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale ve Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaşlara birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, kararlılığın simgesidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale'de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz."

TOSUN: "ÇANAKKALE; AZMİN VE İNANCIN ZAFERİDİR"

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünün onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Çanakkale Geçilmez" destanının yazılmasında azmin ve inancın zaferinin rol oynadığını söyledi. İl Başkanı Tosun, şanlı zaferin dünya tarihinde bir ilk olduğunu ve tarihimizdeki birliğin ve dirilişin sembolü olduğunu dile getirdi. Başkan Tosun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale geçilmez' diye yazılan bu destanla aziz vatan toprağı için ve millet olarak var olabilmenin şanlı mücadelesi vermiştir. Çanakkale savaşı ve sonunda kazanılan Şanlı Zafer, tarihimizdeki birliğimizin ve dirliğimizin en büyük sembollerinden biridir. Çanakkale'de Türk milletinin istiklal ve istikbali kurtarılmış sarsılmaz bir beraberlik ve kardeşlik ruhu oluşturulmuştur. Çanakkale zaferi bu milletin vatan ve bayrak sevdasının, köklü devlet bilinci ve tarihi mirasının kanıtıdır. Çanakkale savaşı yedi düvele karşı verilen eşsiz mücadelenin şanlı ismidir, her şey bitti derken tekrar dirilişimizin bir destanıdır. Türk milleti mevzu bahis vatan olduğunda tarihin her safhasında yerini almış, halkı olarak gücünü göstermiş ve birçok zaferlere imza atmıştır. Çanakkale'de, kurtuluş savaşında ve sonrasında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığını canı pahasına ortaya koyarak milli iradenin gücünü bir kez daha gururla göstermiştir. Bu aziz millet, bu gün de, yarın da bağımsızlığına, birliğine ve toprağına kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı aynı mücadeleyi korkusuzca sürdürecektir. Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin evlatları ve torunları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız nefesi, üzerinde yaşadığımız her karış toprağı, semalarımızda dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın varlığını, Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Geçmişimize ecdadımıza sahip çıktığımız gibi geleceğimize de her zaman sahip çıkacağız. 18 Mart Şehitleri Anma Haftası ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümün de Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz vatan için yapılan tüm savaşlarda, mücadelelerde destanlar yazan kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi, ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

ZAMAN: "ÇAĞIN EN GELİŞMİŞ DEVLETLERİ KARŞISINDA VERİLEN VAR OLUŞ KAVGASI, BİR MİLLETİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirerek tarihe 'Çanakkale Geçilmez' sözü ile yazılmış bir destandır. Milletimizin zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin bağımsızlık mücadelesidir. Çanakkale şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaktır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, imkansızı başaran Seyit Onbaşı'nı ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

OCAKCI: "ŞAN DOLU, ŞEREF DOLU BİR VATAN MÜCADELESİNİN ADIDIR, ÇANAKKALE"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı'nın "Çanakkale Zaferi'nin 103'ünci Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü" mesajı şöyle:

"Yıllar sonra bile dünya toplumlarına, tarihin en başarılı cephe mücadelelerinden biri olarak gösterilecek olan Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünü idrak ediyoruz. Tam altı asır boyunca üç kıtada hüküm süren, 19'uncu yüzyıldan itibaren dönemin işgalci devletleri tarafından toprakları parça parça alınan Osmanlı İmparatorluğu'nun en son döneminde, yüz binlerce kahraman Türk'ün Anafartalar'da, Conkbayırı'nda, Seddülbahir'de, Gelibolu'da, Çanakkale'de verdiği şan dolu, şeref dolu bir vatan mücadelesinin adıdır 18 Mart. Sadece sıradan bir vatan savunması olarak kabul edilemeyecek olan Çanakkale Savaşları'nda ortaya konan ruh, döneminin olduğu gibi bugüne kadar gelinen sürenin her kesitinde de ezilmek, sömürülmek ve yok edilmek istenen toplumlara örnek ve rehber bir mücadeledir. Çanakkale Savaşları'nı komuta eden ve cephelerde gösterdiği üstün başarı sonrası, kendilerini o cephelerde alt eden komutanlar da dahil herkes tarafından askeri deha olarak kabul edilen Gazi Mustafa Kemal'in, kahraman Mehmetçik'e verdiği, 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' emri, Türk'ün, tarihin hiçbir döneminde ezilen, sömürülen bir millet olmadığını ve asla da olmayacağını açıkça ortaya koyan bir duruştur. Bu duruş, 1915'ten tam 7 yıl sonra, 9 Eylül günü, vatan topraklarının düşmandan tamamen temizlenip, onun da bir yıl sonrasında aziz cumhuriyetin kuruluşuna kadar uzanan yolun habercisi olmuştur. 103 yıl önce hafızalara kazınan 'Çanakkale Geçilmez' sözü, sadece bir kentin sınırlarının, düşman askerlerinin postalları altında ezilmeyeceğini değil, koskoca bir vatanın tek bir karış toprağının bile başka bir devlete asla bırakılmayacağının sembolüdür. Bugün, işgüzar tavır ve söylemlerle, 'Çanakkale Ruhu'nu zedeleyecek birtakım açıklamalara imza atarak Çanakkale'nin bir köprüyle geçildiğini söyleyebilme gafletinde bulunan ülke yöneticileri de, umarız bir gün, bu ruhun, bu felsefenin özünde yatan, şanlı cumhuriyete can veren bağımsızlık ülküsüne gereken saygı ve ehemmiyeti göstermek zorunda kalacaklardır. Çanakkale, vatan müdafaasının adıdır. Yıllarca Çanakkale Türküsü'nü dinleyerek ve söyleyerek büyümüş nesiller, bugün hem o türkü hem de İzmir Marşı ile vatanseverlik ve tam bağımsızlığa, bu milletin sahip olduğu en büyük varlığın Cumhuriyet olduğuna vurgu yapıyorlarsa, bu, 80 milyonluk Türkiye'nin, tarihinden kendisine miras kalan faziletlerine, erdemlerine ve dahası varlıklarına sıkı sıkıya sahip çıkma kararlılığının en net ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Örgütüm adına, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümünü tebrik ediyor, vatan savunmasında toplumlara örnek olacak kahramanlık destanına imza atan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin maneviyatları önünde saygıyla eğiliyorum."

DEMİRCİ: "ÇANAKKALE ZAFERİ'YLE DÜNYA, YENİ BİR LİDERİN, MUSTAFA KEMAL'İN DOĞUŞUNA TANIKLIK ETMİŞTİR"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü" nedeniyle Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

"18 Mart 1915 tarihinde Türk askeri ve komutanlarının büyük fedakarlıklarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından biri olarak askeri ve siyasi alandaki başarılarıyla ulusumuzun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş büyük bir zaferdir. Çanakkale Savaşları'nın büyük kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olmuştur. İstanbul'u işgal etmek isteyen müttefikler, Çanakkale Boğazı'nda karşılarında azimli ve fedakar Türk Ordusu'nu bulmuştur. Deniz savaşı, 18 Mart 1915'te müttefiklerin ağır yenilgisiyle sonuçlanmış, hemen ardından başlatılan ve 9 Ocak 1916 tarihine kadar süren kara savaşı ise müttefiklerin topraklarımızı terk etmesiyle sona ermiştir. Türk Askeri, dünyanın en gelişmiş silahlarına ve büyük ordulara sahip müttefiklere karşı kararlılıkla ve fedakarca savaşırken, Çanakkale Zaferi'yle dünya yeni bir liderin, Mustafa Kemal'in doğuşuna tanıklık etmiştir. Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart tarihi, aynı zamanda 'Şehitler Günü' olarak kabul edilmiştir. Bugün Afrin'de, sınır ötesinde, ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunları boşa çıkartma mücadelesi verirken şehit olan kahraman askerlerimizi ve tüm terör şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yıldönümü ve Şehitler Günü'nde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatan, ulus, bağımsızlık ve demokrasi uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmet, saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi