Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansa; Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, Kaymakam Serkan Keçeli, Cumhuriyet Savcısı Çağrı Levent Beytemur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Memur Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, daire ve okul müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Çanakkale'nin en önemli zaferlerden biri olduğunu belirten Erkan Kavaklı konferansında şunları söyledi; "18 Mart 1915'te Çanakkale'de "Haşmetli Avrupa Donanması" hezimeti tattı. 9 Ocak 1916 Çanakkale kara savaşları zaferle bitti, Çanakkale Destanı tarihin altın sayfalarına yazıldı. Britanya ve Fransa orduları yenildi ve Çanakkale'yi süklüm püklüm terk ettiler. Çanakkale Zaferi 253 bin şehidin kanıyla kazanıldı. Bu muhteşem destan genç nesle hatırlatılmalı ve yeniden kahramanlık destanı yazılması gerektiğinde o muhteşem destan ilham kaynağımız olmalı".

15 Temmuz kalkışmasına birebir şahit olduğunu da anlatan Kavaklı şunları söyledi;

"O gece, daha önceden prova yapmışçasına milletimin abdest alıp şehitliğe koşmasına hayran oldum. 1908, 1960, 1971, 1980, 28 Şubat 1997 darbelerini yaşayan aziz millet o gece şahlandı.

Ölümden korkmayan yiğit insanlar, kadını, erkeği, çocuğuyla diriliş destanı yazdı; elinde taş bile olmayan siviller, eli silahlı canileri yendi.

2003'ten itibaren gelişen sivil toplumun gücünü gördük, okullarda anlatılan Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da yeniden dirildi ve halk iradesine ve istiklaline sahip çıktı.

Konferans sonunda Kavaklı'ya teşekkür den Vali Yardımcısı Taştan ve İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu, günün anısına çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Konferans sonunda Kavaklı kitaplarını imzaladı.

Editör: Pusula Gazetesi