18 Mart Şehitler Günü nedeni ile Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde tören düzenlendi. İlk olarak Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından Atatürk anıta çelenk konuldu.

Ardından Kültür ve Sanat Merkezinde anma programına geçildi. Programa, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Per. Asteğmen Hüseyin Alpergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit,CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsan Geldi, STK temsilcileri, daire müdürleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programın açılış konuşmasını Tarih Öğretmeni Mustafa Oruç yaparak şunları söyledi; "Bazı tarihi olaylar vardır ki zaman onları unutulmaz kılar. Bazı zaferler vardır ki milletlerin kaderinde, düşüşten yükselişe geçişin dönüm noktası olmuştur. İşte Çanakkale Deniz Zaferi' de 18 Mart 1915'te bu aziz milletin bir kez daha şahlandığı yerdir. Çanakkale, bu toprakları kutsal bir vatan olarak ölümüne sahiplendiğimiz bir vatan parçasıdır. Çanakkale, bir milletin uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu anıtlaştırdığı topraktır. Türk milletinin düşmanlarına vatan ve bayrak sevgisinin ne demek olduğunu gösterdiği yüce bir er meydanıdır Çanakkale.

Çanakkale imanın imkanı yendiği yerdir. Koca Seyit'in yalnızca bir top mermisini değil bir milleti sırtlandığı yerdir Çanakkale. Allah'ı arzu edip akşamına kavuşan Yahya Çavuşların kahramanca çarpıştığı yerdir Çanakkale. Kurtuluş Savaşımızın girizgahı, cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı yerdir Çanakkale. Mazlumun zalime karşı galebe çaldığı, Asım'ın neslinin namusunu çiğnetmediği yerdir Çanakkale. Sinoplu Ali'nin, Çaycuma'lı Ahmet'in, Aydınlı Hüseyin'in, Bursalı Arif'in, Vanlı Abdullah'ın, Üsküplü Abbas'ın yan yana omuz omuza ortak bir vatan, ortak bir gelecek için can verdikleri yerdir Çanakkale. Suriyeli, Filistinli, Bosnalı, Yemenli, Kerküklü kardeşlerimizin şehit olduğu yerdir Çanakkale.

Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, emperyalistlerin muhteşem donanmalarıyla boğazı kuşatıp arsızca saldırmaları değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürüp, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna "ya şehit ol, ya gazi" demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

Çanakkale savaşları vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Eğer bu yüce millet "Çanakkale Geçilmez" diye haykırmasaydı, bu sözünün gereğini yerine getirmeseydi bugün sadece bu toprakların değil belki de bütün dünyanın kaderi değişecekti. Bazı kahramanlar vardır öldüklerinde adları sonsuza dek yaşar. Fethi Sekin gibi, Ömer Halisdemir gibi Aybüke Öğretmen gibi Gaffar Okkan gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi sokaklara, caddelere, okullara, vapurlara isimleri verilir, törenleri yapılır, anlı şanlı, arkalarından koca bir memleket yas tutar. Adını sayamadığımız daha niceleri işte bu Çanakkale ruhuyla bedenlerini vatan uğrunda siper etmişlerdir. Bilesiniz ki bugün gazisine ve şehidine sahip çıkmayanlar gelecekte onların yerine yenilerini bulamazlar. Vatan, millet ve bayrak uğruna mücadele edip destanlar yazan gazilerimizin, isimsiz kahramanlarımızın ve geçmişten günümüze ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizin her birini huzurlarınızda rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun".

Öğrencilerin hazırladığı şiir ve oratoryanın ardından Çanakkale konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Personel Asteğmen Hüseyin Alpergin tarafından verildi. Son olarak açılan resim sergisi gezildi.