Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp'in davetlisi olarak Safranbolu'ya gelen Turgut Kaçmaz, öğrencilere "Çanakkale ruhunu" yaşattı ve çocukların yoğun ilgisinden mutlu oldu.
Şehit Atilla Bodur İlkokulu Müdürü İrfan Yalçınkaya, Turgut Kaçmaz'ın verdiği konferanstan çok memnun olduğunu, tüm öğrencilerin büyük bir ilgiyle sıkılmadan konferansı izlediklerini söyledi. Öğrencilerin kendi istekleriyle şiirler ve İstiklal Marşı'nı okuduklarını ifade eden Yalçınkaya, hem Turgut Kaçmaz'a hem de Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp ve yönetimine teşekkür etti.
Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Alp, "Ben Çanakkale şehidi Ali oğlu Hasan'ın torunu olarak şehit dedemin ismini gururla taşıyorum. Okulumuz öğrencilerine Çanakkale ruhunu aşılamak bu şanlı zaferi bizzat yaşayan Gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaömaz'ın ağzından dinlemelerini sağlamak için Turgut Amcayı okulumuza davet ettim. Kendisi bizi kırmadı ve geldi. Çocuklar salona girerek Çanakkale ile ilgili resimleri ve Çanakkale'de dedelerimizin giydiği kıyafetle Turgut Amcayı gördüklerinde gözlerindeki ışığı heyecanı görmek beni gelecek için çok umutlandırdı" dedi.