Bolu Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, İl Müftüsü Rüstem Can, ilçe müftüleri, daire müdürleri, İmam- Hatip, Müezzin, Kayyım ve Kur'an Kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleşti

Konferans; Şehit Ömer Halisdemir Kur'an Kursu öğreticisi Hasan Hüseyin Çelebi'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını Çaycuma Müftüsü Ayhan Ermiş yaptı. Ermiş konuşmasında; "Diyanet İşleri Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu seneki temasını "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" olarak belirlemiştir. Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolda olmaları umulanlar bunlardır" dedi.

İl Müftüsü Rüstem Can camilerin Allah'ın yeryüzündeki evleri olduğunu belirterek, camileri imar edenlerin gerçek müminler olduklarını ifade ederek; "Camilerimizi sadece namaz ibadetini ifa etmek için kullanmaktan ziyade birer dini ve ahlaki eğitim merkezine dönüştürmemiz gerekir. Bu anlamda din görevlilerine çok iş düşüyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmacı Zeki Yavuzyılmaz da din görevlilerinin haftasını tebrik ederek başladığı konuşmasında; "Asr-ı Saadetten bugüne mescit ve camilerimiz hem Allah'a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekanlardır. Allah katında en makbul yerler olan camiler, içinde Rabbimizin adını andığımız, kulluğumuzu, dualarımızı, niyazlarımızı O'na arz ettiğimiz mukaddes yerlerdir. Ecdadımız başta imam hatiplik olmak üzere cami görevlerini yürütenlere; minberden, mihraptan, kürsüden din-i mümin-i İslam'a hizmet edenlere "Hademe-i Hayrat" yani hayra hizmet edenler ismini layık görmüştür" diyerek ömürlerini din hizmetine vakfetmiş insanlardan örnekler sunarak konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Kaymakam Serkan Keçeli, ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Zeki Yavuzyılmaz'a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi