HASAN İZMİRLİ KİMDİR?

Hasan İZMİRLİ,1969 yılında Düzce'nin Kabalak Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde okudu. Yine kendi köyündeki Kur'an kursunda iki yıl Kur'an-ı Kerim eğitimini aldı. İmam Hatip Lisesini 1989 yılında Düzce'de tamamladı. 1993 yılında da Kahire El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Kelam Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre Düzce İmam Hatip Lisesi'nde felsefe grubu derslerini okuttu. Askerlik görevini 1995 yılında kısa dönem olarak yaptı. Askerlik dönüşü Düzce ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde üniversiteye hazırlık dershanelerinde felsefe hocalığı yaptı. Memuriyete 1998 yılında, Düzce'nin Cumayeri ilçesinin Sırtpınar Köyü'nde imam-hatip olarak başladı. Bu sırada aynı ilçenin ilköğretim okulunda çeşitli dersler okuttu. 1999 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Hizmet İçi Eğitim İhtisas Kursu"na katıldı. İhtisas kursunu bitirdikten sonra 29 Nisan 2002 tarihinde Erzurum'un Oltu ilçesine vaiz olarak tayin edildi. Görevde Yükselme Kursu'na alındı. Kursu başarıyla bitirdi. Yapılan Müftülük sınavını kazanarak Van'ın Çaldıran ilçesine 17 Ekim 2003 tarihinde Müftü olarak atandı. Aynı ilçede Müftü olarak görev yaparken yurt dışına görevli seçimi için açılan sınavları başarıyla geçerek 11 Ağustos 2006 tarihinde mesleki ve yapancı dil kursunu bitirdi. 16 Kasım 2006 tarihinde Düzce'ye vaiz olarak atanan Hasan İzmirli, 28 Kasım 2006 tarihinde Avusturya Viyana'ya uzun süreli geçici din görevlisi olarak görevlendirildi. 30 Temmuz 2007 tarihinde Din Hizmetleri Müşavirliği'nin iş ve işlemlerini yürütmek üzere 8 ay süreyle "Koordinatör Din Görevlisi" olarak görev yaptı. Avusturya Viyana Dammstr. 37 1200 adresinde bulunan ATİB Merkez Camisi'ndeki görevini 28 Kasım 2011 tarihinde tamamlayarak Düzce Müftülüğü'ne vaiz olarak döndü.Görev yaptığı her kademede, özellikle Van-Çaldıran ilçesinde devlet-millet işbirliğiyle temeli atılan Müftülük hizmet binasının 2005 yılında, gece-gündüz çalışarak hizmete açılmasını sağlayarak, aynı yıl sağlıklı din eğitimi için gerekli olan yatılı gündüzlü 100 öğrenci kapasiteli kız Kur'an kursunu da hizmet kervanına katarak, diğer hizmetleriyle birlikte hem halkın takdirini kazandı hem de amirleri tarafından teşekkür ve takdirname ile taltif edildi. Gösterdiği üstün başarıdan dolayı Başkanlık tarafından "Başkanlık Takdirnamesi" ile de ödüllendirildi.Hasan İzmirlİ, 3Şubat 2012 tarihinde Bolu'nun Gerede İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.Gerede'deki görev süresince planladığı ve uyguladığı birçok projelerle birlikte; devlet-millet işbirliğiyle başlatılan İlçe Müftülüğü Ve Merkez Kur'an Kursu inşaatını bitirerek 20 Eylül 2014 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Prof. Dr. Mehmet Görmez'in ve birçok davetlinin katılımıyla hizmete açılmasını sağladı.Gerede'de görev süresince yaptığı hizmet ve çalışmalarından dolayı Kaymakam ve Vali tarafından "Başarı Belgesi" ile taltif edildi.

Yurtdışı Görevleri:Avusturya Din Görevlisi 2006-2011, 2003 yılında Din Görevlisi Hac, 2006, 2009, 2011 yıllarında Kafile Başkanı, 2010 Umre, 2013 Tecrübesiz Din Görevlilerine Eğitici Rehber, 2015 yılında Cidde Havalimanı Ekip Başkan Yardımcısı olarak Suudi Arabistan'a görevlendirildi.

Verdiği Seminerler:10-13 Şubat 2013 tarihlerinde Avusturya Viyana Mesleki Gelişim Semineri programında "Yurtdışında yaşayan Türk erkek ve kadınlar için bir sosyal gelişim imkanı olarak cami içi eğitimler" konulu seminer verdi.22-30 Mayıs 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan Mekke ve Medine'de tecrübesiz din görevlilerini eğitmek ve tecrübe kazandırmak için rehber eğitici olarak görevlendirildi. 16 Ağustos 2013 tarihinde Manisa Eğitim Merkezi'nde yurtdışı göreve hazırlık eğitim semineri programında "Yaygın Din Eğitimi Açısından Cami Dersleri; Materyal Geliştirme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri)
15 Mayıs 2014 tarihinde Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde yurtdışı göreve hazırlık eğitim semineri programında "Yaygın Din Eğitimi Açısından Cami Dersleri; Materyal Geliştirme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri)

15 Ağustos 2014 tarihinde Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde yurtdışı göreve hazırlık eğitim semineri programında "Yaygın Din Eğitimi Açısından Cami Dersleri; Materyal Geliştirme, Sorunlar ve Çözüm Önerileri) konulu seminer verdi. Yerel TV'de dini sohbetler yaptı ve yerel gazetelerde dini içerikli yazıları yayımlandı.Gerede İlçe Müftüsü olarak görevini yaparken, 26 Ekim 2015 tarihinde Ankara Pursaklar İlçe Müftülüğüne tayin olan Hasan İzmirliPursaklar'da 5 Kasım 2015 tarihinde İlçe Müftülüğü görevine başladı. Evli ve iki çocuk babası olan, iyi seviyede Arapça bilen Hasan İzmirli,27 Haziran 2018 tarihi itibariyle Zonguldak'ın Devrek İlçe Müftülüğü görevine atandı.

Editör: Pusula Gazetesi