TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor saha ve seyircisi önünde oynadığı Tarsus İdmanyurdu maçından 2-0 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın 26'ncı dakikasında Zonguldakspor'un defans oyuncusu Kamil İçer'in kaleci Mustafa'ya verdiği geri pası kısa düşünce araya giren Tarsus İdmanyurdusporlu Emir Can Sayar düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

74'ncü dakika sağ kanattan gelişen Tarsus İdmanyurdu atağında ceza sahası içinde sert ve düzgün bir vuruş yapan Samet Eker topu Zonguldakspor ağları ile buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi. Karşılaşma 2-0 Tarsus İdmanyurdu'nun üstünlüğü ile tamamlandı.

CAHİT TERZİ TRİBÜNDEN KENDİ ESERİNİ İZLİYOR

Zonguldakspor Teknik Direktörü Cahit Terzi Tuzlaspor maçında rakip teknik heyete saldırdığı gerekçesiyle aldığı cezası nedeniyle maçı yine tribünden izledi. Ligde son 7 maçta yalnızca 1 galibiyeti bulunan Zonguldakspor sahasında maç kazanamaz hale geldi.

TERZİ 2. LİGİ KALDIRAMIYOR

En büyük gücü iç saha oyan Zonguldakspor, Tokatspor gibi takıma gol dahi atamazken, Kahramanmaraş'a 3-0 mağlup oldu, Tarsus İdmanyurdu'na da 2-0 yenildi. Son iç sahada gol dahi atamayan Zonguldakspor'da Cahit Terzi'nin bir de formsuz futbolcularda ısrar etmesi hem futbolculara hem de takıma zarar veriyor. Ayrıca takımı yanlış teknik taktikle oynatması Terzi'nin 2. Ligi kaldıramadığının da bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Amatörün dışında gözle görülür bir başarısı bulunmayan Cahit Terzi, Zonguldakspor'u amatör ligde şampiyon yapmış ve taktir toplamıştı. Ardından 3. Ligde Zonguldakspor'un 3. Ligde 7 maç kazanamamasına neden olan Terzi, baskıların ardından ayrılmak zorunda kalmıştı.

YENİ ORDUSPOR DA SIRTINI DÖNMÜŞTÜ

Yeni Orduspor'u da Amatör ligde şampiyon yapan Terzi maddi madevi üst düzeyde olan, parasal sorunu olmayan, istediği futbolcuları aldırdığı Yeni Orduspor'da da şampiyonluktan uzak kalınca Ordu camiası da Terzi'ye sırtını dönmüştü.

YİNE AYNI SENARYO YAŞANIYOR! AMAN DİKKAT

2018-2019 futbol sezonunda sezon öncesi "Şampiyon olacağız" dediği Zonguldakspor ise Ziraat Türkiye Kupası dahil son 8 resmi maçında sadece 1 kez kazanabildi. Terzi 3 yıl önce Zonguldakspor'da yaşadığı başarısızlığın aynısını yaşıyor.

YÖNETİM ZOR ŞARTLARA RAĞMEN PARA BULUYOR
Maddi manevi büyük sıkıntılar yaşayan Zonguldakspor'da yönetim zor şartlara rağmen para bulup futbolcuların tüm prim alacaklarını öderken, transfer alacaklarının da bir bölümünü ödedi. Ancak Teknik Direktör Cahit Terzi yönetimin yaptığı başarıyı bir türlü teknik olarak yapamayınca acı tablo ortaya çıkıyor. En büyük kale olarak değerlendilen Karaelmas Kemal Köksal'da Zonguldakspor rakiplerine boyun eğiyor.

STAT: Kemal Köksal
HAKEMLER: Alper Oran (xx), Hidayet Zeybek (xx),Arif Dilmeç (xx)
ZONGULDAKSPOR: Mustafa (xx)- Kemal (xx), Şevket (x) (Dk.57 Okan Eken x), Kamil (xx)(Dk. 70 Cömert x), Okan (xx), Berkan (x) (Dk.65 Gencay x), Hüseyin (xx), Turan (x), Onur (x), Emre (xx), Mustafa Tahir (x)
TARSUS İDMANYURDU: Barış (xx)- Abdurrahman (xx), Gökhan (xx) (Dk.76 Onur x), Okan (xx), Yasin (x), Nurullah (xx) (Dk 71 Sefa x), Emir Can (xx), Mert (xx), Onur (xx), Mustafa (xx) (Dk.60 Samet xx), Cemil (xx)
GOLLER: Dk.26 Emir Can, Dk. 74 Samet (Tarsus İdman Yurdu)
SARI KART: Şevket, Berkan (Zonguldakspor), Gökhan (Tarsus İdman Yurdu)

Editör: Pusula Gazetesi