AK Parti il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan ve Merkez İlçe Başkanlığı görevine atandıktan sonra basın mensuplarıyla ilk kez bir araya geldiğini ifade eden Başkan Mustafa Çağlayan, "Beni Merkez İlçe Başkanlığı görevine layık gören ve destek veren genel merkez teşkilat başkanımıza, il başkanıma ve değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başkanlık görevimi yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yerine getirip, halkımızın, ilimizin ve merkez ilçemizin sorunlarının çözümünde, birlik ve beraberliğimizin temin edilmesinde, yarım kalan, devam eden yatırım ve çalışmaların hızla tamamlanmasında, yeni yatırımların kısa sürede başlanıp hayata geçirilmesinde il başkanımız ve teşkilatımızla birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışarak. 2019 Yerel Seçimleri İle Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde partimizin başarılı olması ve birinci parti olma yolunda gece gündüz gayret ve çaba sarf edeceğiz" dedi.

"BELEDİYE GÜNÜ KURTARMAKTAN ÖTEYE GİDEMEMEKTEDİR"

Zonguldak'ın trafik sorununa da dikkat çeken Mustafa Çağlayan, "Zonguldak belediyemizin şehir trafiğini rahatlatma ve transit geçişte yaşanan trafik tıkanıklığını ortadan kaldırma amacıyla gündeme getirdiği Uğur Mumcu Kavşak Düzenleme Çalışması, sorunun kısa sürede çözümünden uzak, günü kurtarma ve kamuoyunu meşgul etme çabasından öte gitmemektedir. Uğur Mumcu Kavşağında yapılması planlanan yeni kavşak düzenlemesi yüksek maliyet gerektirmektedir. Oysa buradaki düzenlemenin Lavvuar alanına yapılacak proje ile birlikte bir bütün olarak planlanmalı ve battı-çıktı ile bu sorun kökten çözülmelidir. bu projenin yapımı için bizler her türlü desteğe hazırız. Uğur Mumcu Kavşağı ile ilgili emniyet müdürlüğünün önerdiği çalışma maliyeti düşük sorunu çözmeye yönelik hızlı ve etkili bir çalışmadır" ifadelerini kullandı. Bu hususta hassasiyet gösteren Emniyet Müdürümüze ve ekibine yerin genişlemesi için hiç zorluk çıkarmadan katkı sunan TTK Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.

"İLİMİZİN VE HALKIMIZIN YARARINA OLAN HER ÇALIŞMAYI DESTEKLEDİK"

Zonguldak Belediyesi'nin halkın ve belediyenin ekonomik kaynaklarını heba ettiğini belirten Çağlayan, "Zonguldak Belediyesi maliyeti düşük olan hızlı ve etkili çözümü tercih etme yerine yapımı zor ve yüksek maliyetli yolu seçip Zonguldak halkının ve belediyenin ekonomik kaynaklarını heba etme yoluna gitmeye çalışmaktadır. Sadece heykel belediyeciliği yaparak yapmış olduğu heykelleri açmak için sanki büyük bir hizmetmiş gibi Genel Başkan Yardımcısı getirmektedir. Valiliğin yanındaki hormonlu güvercin olarak bakılan heykelin açılışı hafızalardaki yerini korumaktadır. Gazi Mustafa Kemal'in Zonguldak'ımıza ilk adım attığı yerde çiçek taktim eden kız heykeli yapmış, bu heykeli çocuklar oyun oynarken kırmış ama CHP Milletvekili AK Partiyi suçlamıştır. Gerçek ortaya çıktıktan sonra özür dilemesi gerekirdi. Şimdi ise kavşak düzenlemesi ile ilgili nasıl bir heykel istersiniz? Diye halkımıza sorarak sunu gündem oluşturmaya çalışılmakta olup, katılımcı belediye anlayışını da aslında yanlış anladıklarını gözler önüne sermiş oldular. Sayın Akdemir projeler konusunda engellendiği ve destek verilmediği konusunda serzenişte bulunup bizleri eleştirmeye çalışmaktadır. Bu kavşak düzenlemesi emniyet ve TTK iş birliği ile belediyeye önerilmiş ve katkı sunulmuştur. AK Parti Teşkilatları olarak bizler ilimizin ve halkımızın yararına olan her çalışmayı destekledik. Bundan sonrada desteklemeye hazırız. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in kamuoyuna açıkladığı ve büyük proje dediği içinde heykel de barındıran büyük maliyet gerektiren Uğur Mumcu Kavşak düzenlemesinin belediyenin kaynaklarının ve halkın parasının heba edileceği bir proje olmaktan öteye gitmeyeceği aşikardır" dedi.

"HEYKEL BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL, HİZMET BELEDİYECİLİĞİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

"Sayın Akdemir bu düşünceden vazgeçmelidir, trafik sıkışıklığına kısa sürede çözüm getirecek olan yan yol çalışmasını hayata geçirip bir an önce çözüme kavuşturmalıdır" diyen Çağlayan şöyle devam etti; "Şehir geçişinin devamı olan Uğur Mumcu Kavşağındaki tıkanıklık, bizim Üzülmez Tünellerinin tamamlayıp trafiğe açmamız sonrasında hızlanan ve akıcılık kazanan araç trafiğinin artması ile ortaya çıkarak büyümüştür. Buda gösteriyor ki Zonguldak Belediyesi AK Parti iktidarımızın yaptığı yatırım ve çalışmaların hızına yetişememektedir. Üzülmez Tünellerinin yapımı sürecinde bu soruna çözüm bulunabilir ve gerekli düzenlemeler yapılabilirdi. Belediyemiz geç kalmıştır. Zonguldak Belediyesi her konuda geç kalmakla beraber şehrimizi geleceğe hazırlayamamaktadır. Emniyet Müdürlüğümüzün önerdiği basit ve düşük maliyetli çözüm dururken, zaman alacak ve büyük maliyetli işlem de belediyenin neden ısrar ettiğini halkımız anlamakta zorlanmakta, altında bit yeniği aramaktadır. Zonguldak Belediyesini heykel belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yapmaya davet ediyor, il başkanım, millet vekillerim ve tüm teşkilatımızla yapacakları hizmet içeren tüm projelerine destek vereceğimizi kamuoyuna belirtiyorum."

"ZONGULDAK'I GELECEĞE TAŞIYAMIYOR, HAFRİYAT ALANI OLUŞTURAMADI"

Muharrem Akdemir'in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verdiği Üzülmez Dere Islahı Projesi'nin dosyasının nerede olduğunu soran Başkan Mustafa Çağlayan, "Dere ıslahlarıyla ilgili Sayın Belediye Başkanı Akdemir, il başkanımızla görüşerek Orman ve Su İşleri Bakanımızla görüşmek için randevu istemişti. İl başkanımız da bakanımızın ziyaretinde Valilikte kendilerini bir araya getirdi. Sayın Akdemir bakana dosya sundu. Ziyaretin sonrası ertesi günü bakanımız ilimize ekip gönderdi ve inceleme yaptırdı. Ancak dere ıslahlarında şöyle bir problem var. Belediye Zonguldak'ı geleceğe taşıyamıyor. Hafriyat alanı oluşturamadı, hafriyat alanı oluşturamadığı için derenin içinin ıslah edilecek temizlenecek yerlerin artıklarını dökecek bir yer gösteremedi. İl başkanımızla Ankara'ya gittiğimizde bu görüşmeleri yaptık. Denizde dolgu alanıyla ilgili bir yer düşünülüyor. Hatta bunun proje masrafını dahi bakanlık üstlenecek. Sadece onun proje masrafı 1.5 trilyon civarında. Bu işlemi bir an önce yapacaklarını söylediler. Hafriyat alanı oluşturulur oluşturulmaz bu işleme hemen başlanacak. Karayolları çalışması yapıldıktan dere yatağı doluyor ve bu dolgunun alınıp bir yere konulması lazım. Ancak mevcutta bu inşaat yapanların da sıkıntısıdır. Döküm alanı yok. Trabzon'la birlikte denizde bir dolgu alanı oluşturuldu. Yeri belirleniyor, Valiliğimiz çalışmasını yapacak. Sonrasında DSİ her iki derenin de ıslahını hızlandırarak yapılacak. Sayın Akdemir, bu projeleri biz yapıyoruz, takip ediyoruz, milletvekillerimiz ve il başkanımız olarak takip ediyoruz. Ancak Sayın Akdemir'in her zaman ki huyu gidiyor sadece resmini çektiriyor. Kendi yapıyormuş gibi bir izlenim bir algı oluşturuyor. Sizin vasıtanızla ona sesleniyorum; gelsin çekilsin, her türlü projeyi hızlandırma ve desteklemelere hazırız. Sonuna kadar il başkanımız ve milletvekilimizle projelerin takipçisiyiz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi