Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı (BAKKA) hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Merkez İlçe Başkanı Çağlayan, Akdemir'in BAKKA sayesinde Japonya'ya kadar gidip gördüğünü, ancak BAKKA'ya sadece bakakaldığını belirtti.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in toplantılara katılarak tatil yaptığını, ancak aynı toplantılara katılan kişilerin şehirlerine fayda sağladığını buna rağmen Akdemir'in BAKKA'yı eleştirdiğine dikkat çeken Başkan Çağlayan, "Akdemir'i uyarmak istiyorum. Kalan son senesinde yapılandırmasını yapsın son senesi de olsa şehrimizi BAKKA'dan faydalandırsın. Sadece toplantılara gidip oturmasın. O toplantılara katılan diğer katılımcılara kendi şehirlerine fayda sağlarken Muharrem Akdemir BAKKA'yı eleştiriyor" dedi.

"AKDEMİR BAKAKALIYOR"

Çağlayan açıklamasında, "Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in belediye ile ilgili açıklamalarını okudum. Sayın Akdemir öncelikle BAKKA'nın ne olduğunu anlayamamış görünüyor. BAKKA'yı bakmak ile karıştırıyor. Kendisini buraya sadece Bakakalıyor. BAKKA kuruluşundan bir sürü belediyemiz istifade etmekte. Ancak Sayın Akdemir sadece toplantılara katılıp, gününü gün etme peşinde. Japonya'ya gidiyor. Stockholm'e gidiyor. En son yine Samsun'a gitti. Ve bunla birlikte gittiği yerlerden de kendisi faydalanmak ile birlikte şehrimizin vatandaşını ise bu konuda faydalandırmıyor. Eğer BAKKA ile ilgili bakmak istediği bir yer varsa Sayın Akdemir'in gitsin ve Manolya Park'ın orada ki tabelaya bir baksın. BAKKA nasıl yatırım yapıyor bu şehre baksın. Eğer orası da yetmiyorsa gitsin Kozlu'da su sporları merkezine baksın. Kendileri Japonya'ya gidip toplantılara katılmaktansa kendisi orada bir şey öğrenip gelsin Zonguldak merkezde bunları uygulasın. Bakın diyor ki BAKKA'ya borcumuz var. Bundan dolayı gerek yok para almalarına. Belediyeler BAKKA'nın iştirakçisidir. BAKKA'ya borcunuzu ödeyin ki karşılığında kat kat daha fazla projeler ile şehrimize imkan sağlayalım. Sadece ödemenizde gerekmez. Yapılandırma yapın, proje yapın BAKKA desteğini veriyor. Bu desteklerden Sayın Muharrem Akdemir'in yüzünden şehrimizi faydalanamamaktadır.

"AKDEMİR SON SENESİNDE YAPSIN"

BAKKA'nın proje üretenlere destek verdiğini ifade eden Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, "Devrek Bastoncular çarşısı. Yapmışlar projeyi ve şuan orayı BAKKA destekliyor. Neden siz yapmıyorsunuz. BAKKA bu şehir için değerlidir. Maalesef şehrimiz Belediyeden faydalanamadığı gibi BAKKA'dan da faydalanamıyor. Akdemir'i uyarmak istiyorum. Kalan son senesinde yapılandırmasını yapsın son senesi de olsa şehrimizi BAKKA'dan faydalandırsın. Sadece toplantılara gidip oturmasın. O toplantılara katılan diğer katılımcılara kendi şehirlerine fayda sağlarken Muharrem Akdemir BAKKA'yı eleştiriyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi