Zonguldak'ta dans kursları açan ve bu yönüyle şehrimizde kültür hayatına zenginlikler yaşatan Çağdaş Anadolu Gençlik Spor Kulübü davetli olduğu Bosna Hersek'in Mostar ve Blagaj illerinde yapılacak olan 2 ayrı festivale katılmak üzere bugün saat 15.00 de kentimizden ayrıldı.

Toplam 10 gün sürecek seyahat ve yeni dönemde yapacakları çalışmalar konusunda bilgiler veren Dernek Başkanı Ali Arslan şu açıklamalarda bulundu: "Kuruluş tarihimizden itibaren şehrimizde ve bölgemizde yapılan yarışma, festival, şenlik ve gösterilere katılarak, Türk ve dünya danslarından örnekler sunduk. 2017 yılının Ağustos ayında Polonya'nın Opoczno şehrinde ki festivale katıldık. Bu yıl da Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek olan 2 ayrı festivale davet edildik. Festivallere 25 kişilik bir ekiple katılarak kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

Ayrıca, Ekim ayında yeni sezon dans çalışmalarına başlayacaklarını belirten Arslan; "Zonguldak Merkez'de Dener İş Hanı'nın en üst katında dans salonumuz var. Salonumuzda yetkin hocalar eşliğinde Türk Halk Oyunlarının yanı sıra Tango, Salsa, Bacata ve Sirtaki gibi Dünya danslarının kurslarını açacağız. Her yaştan dans severleri kurslarımıza bekliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi