Zonguldakspor Teknik Direktörü Cafer Aydın Z Haber'den Selçuk Koçaklı ile çıktığı canlı yayında soruları yanıtladı.

İLK ETAP ÇALIŞMALARI ZONGULDAK'TA

Cafer Aydın "Yeni sezon çalışmalarının ilk etabını Zonguldak'ta geçireceğiz. Ben kamp seven bir hoca değilim. Ancak takımın kuvvet, dayanıklılık yönünden iyi duruma gelmesi ve ikinci etap kamp için hazırlık dönemini Zonguldak'ta yapacağız. Burada bakıp değerlendireceğimiz oyuncular olacak. "

"5 HAZIRLIK MAÇI OYNAYACAĞIZ"

Aydın, "İlk etap çalışmalarını Zonguldak'ta tamamladıktan sonra ikinci etap kamp çalışmaları için Bize en uygun yerde kamp yapacağız. İkinci etap kamp çalışmaları esnasında 5 hazırlık maçı oynayacağız ve bu maçlarda takımın eksiklerini göreceğiz. 2 günde bir hazırlık maçı oynayacağız" dedi.

"ZONGULDAK BİR FUTBOL ŞEHRİ"

Zonguldakspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, "Zonguldak bir futbol şehri. Zonguldak'ta bir şeyleri başarabileceğime inandığım için Zonguldak'ı seçtim. Biz bu sezon iyi bir iskelet yapıp, sezonu iyi bitirmemiz halinde hedefimiz üst sıralar olacak.

Önceliğimiz acil tesis oluşturmak. Tesisler Zonguldakspor'a yakışmıyor. Zonguldakspor köklü bir caima. Aynı zamanda her şeyden önemlisi idman sahası yok, bu çözülmeli" dedi.

"STAT VE TARAFTAR EN BÜYÜK SİLAHIMIZ OLACAZ"

Cafer Aydın taraftara övgüler yağdırarak şunları söyledi. "Karaelmas Kemal Köksal Stadı ve taraftarımız bizim en büyük silahımız olacak. Çok coşkulu bir taraftar olduğunu biliyorum. Bu coşkuyu bu sezon tekrar yakalamak istiyoruz. Takım ve taraflar buluştuğu zaman Zonguldak cehennem olur"

'15-16 TRANSFER YAPACAĞIZ"

Aydın, "Bu sezon her bölgeye oyuncu arıyoruz. 8-10 tecrübeli lig oyuncusunun yanı sıra 7-8 tane ise genç oyuncu istiyoruz. Bu transferlerle mevcutları birleştirip iyi bir ekip ortaya çıkarmayı planlanıyoruz"

"TRANSFER ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEK"

Teknik Patron Cafer Aydın transfer ücretlerinden yakınarak şunları söyledi: "Şu anda transfer ücretleri çok yüksek. Bayramdan sonra rakamlar daha sağlıklı yerlere gelirse daha iyi transferler yapmak istiyoruz. Çok da acele etmek istemiyoruz. Transferde hata yapmak istiyoruz. Taraftarımız transferler yapılmıyor diye endişe ve acele etmesin. Biz onların izlerken keyif alacağı bir takım kuracağız"

"BENİM HEDEFİM YETMEZ"

Aydın, "Her hoca takımında hedefi play-off olur. Bizim de hedefimiz play-off. Şehrin ve yönetimin de hedefi de olması lazım. Yalnızca benim hedefim yetmez. 'Ben şampiyonluğa oynayacağım' desem herkes bize güler. Ancak taraftarın zevk alacağı, koşan, keyif veren bir takım yaratacağız. Biz camiayı ve kulübü düşünerek hareket etmemiz lazım. Taraftarın gurur duyacağı, maç günlerini sabırsızlıkla bekleten bir takım oluşturacağız. Bizim için oyuncuyu nereden alıp nereye götüreceğimiz önemli. Biz bu sezon 25-26 aralığında bir kadro kurmak istiyoruz.

FUTBOLCU OLMASAYDI NE OLURDU?

Teknik Direktör Cafer Aydın'ın futbolculuk yıllarında çok iyi bir futbolcu olduğu hatırlatılıp, futbolcu olmasaydı, hangi mesleği seçerdiniz sorusuna ise, "Futbolcu olmasaydım kesinlikle polis olurdum. Ülkenin güvenliğine kendimi adardım" şeklinde yanıt verdi.

ALTINORDU KENDİSİ FUTBOLCU YETİŞTİRMİYOR

Cafer Aydın çok ilginç bir konuşma yaparak "Altınorduspor'un yetiştirdiği futbolcu yok. Onlar da küçük yaşlarda değişik takımlardan çocukları topluyorlar, öyle yetiştiriyorlar. İzmir'den yetişen kendi çocukları yok. Altınordu'nun Başkanı ile beni canlı yayına çıkarsınlar konuşalım, bu konuşu tartışırım" dedi.

"ZONGULDAK'IN ÇOCUKLARININ ÖN PLANDA OLMASI LAZIM"

Aydın, "Zonguldakspor'un amacı Zonguldak çocuklarını geliştirip ön plana çıkarmak olmalı. Dışarıdan getirebilirsin ama önceliğiniz Zonguldak çocukları olması gerekiyor. Bunun için de çok iyi bir tesisiniz olması lazım. Sayın Valimiz Afyon'a çok güzel spor yatırımları yaptı. Zonguldak'a da altyapı tesisleri konusunda destek olacaktır"

"GRUPLAR DENK GÖRÜNÜYOR"

Teknik Patron Cafer Aydın, "Kırmızı ve beyaz grup olmak üzere iki grupta da takımlar bir birine denk.

Lige iyi başlayıp iyi bitirmeyi Allah bize inşallah nasip eder. Başarıya hep beraber yürüyeceğiz inşallah. Burada güzel bir yıl geçirirsek, güzel temeller atıp, iyi bir iskelet kadro oluşturabilirsek. En kısa sürede üst liglere çıkabilir, büyük hedefler koyabiliriz" dedi.