Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile doğa ve kültür turizminde önemli potansiyele sahip olan Batı Karadeniz Bölgesi'nde sürdürülebilir doğa dostu turizm faaliyetlerini geliştirmek, bölgenin doğal unsurlarını ve kaynak değerlerini ön plana çıkarmak ve bunların tanıtımını yapmak amacıyla gerçekleştirilen TR81 Batı Karadeniz Bölgesi Çadır Kamp Turizmi Saha Tespit Çalışması farkındalık etkinliği çevrimiçi toplantı ile gerçekleştirildi.

15 gün süren ve toplamda 18 farklı alanda gerçekleştirilen tespit çalışmasının çıktıları, ilgili alanların mevcut durumları ve potansiyelinin aktarıldığı çevrim içi farkındalık etkinliği bölgedeki kaymakamlıklar, üniversiteler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ve ticaret ve sanayi odaları ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu'nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantı, sahada çalışmayı gerçekleştirip, seyahat deneyimi yaşayan kamp ekibinin sunumu ve video gösterimiyle devam etti. Sunumda çadır kamp turizminin tanımı, ihtiyaçları, dünyada ve ülkemizde çadır kamp turizminin yeri ve önemi ile bölgemizdeki seyahat deneyiminin çıktıları aktarıldı ve saha çalışmalarında elde edilen videolar gösterildi. Çalışma ile ilgili olarak sunum sonunda katılımcıların soruları yanıtlanıp geri bildirimleri ve katkıları da alındıktan sonra toplantı sonlandırıldı. Ajans tarafından oluşturulacak rapor ilerleyen haftalarda bakkakutuphane.org.tr üzerinden kamuoyuyla da paylaşılacaktır.