Zonguldak'ta "Tüm Uyuyanları Uyandırmaya Bir Uyanık Yeter" sloganıyla "Büyük Uyanış Derneği" kuruldu. Büyük Uyanış Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Fadıl Karadeniz, derneği kurmaktaki amaçlarını açıklayarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devletimize,rengini aziz şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımıza vatandaşlık bağıyla bağlanmış olan herkesi hiçbir siyasi ayrım yapmadan kucaklamaya çalışacağız" dedi.

Başkan Karadeniz, şunları söyledi:

"TÜM UYUYANLARI UYANDIRMAYA BİR UYANIK YETER"

"Öncelikle cemiyet hayatına atılmamıza vesile olan başlatmış olduğu mübarek yolda bir karınca misali üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalıştığımız Nizam-ı Alem Ocakları ve devamın da Alperen Ocakları kurucusu, 25 Mart 2009 yılında adi bir tertip sonucu helikopteri düşürülerek suikasta kurban giden Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nu saygıyla hasretle minnetle yad ediyorum. Cemiyetçilik ve teşkilatçılık tecrübelerimiz bizi milletimiz nezdinde daha fazla sorumluluk almaya sevk etmiştir. Bu nedenle arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde sivil toplum kuruluşu olarak milletimize hizmet etmeye söz verdik. Bu vesile ile Dernekler İl Müdürlüğü'nün 67-024-186 kütük numarası ile ulusal manada ilimiz Zonguldak merkezli 'Büyük Uyanış Derneği' adını verdiğimiz derneğimizin kuruluş amacı evvela Rızayı İlahi çerçevesinde hiçbir menfaat veya kar amacı gütmeden milletimize hizmet etmek olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimize,rengini aziz şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımıza vatandaşlık bağıyla bağlanmış olan herkesi hiçbir siyasi ayrım yapmadan kucaklamaya çalışacağız. 'Tüm Uyananları Uyandırmaya Bir Uyanık Yeter' şiarıyla hareket edip, gençlerimizin milli ve manevi değerlerle alakadar olmalarına gayret göstereceğiz. Kimsesiz,bakıma yardıma muhtaç insanlarımızın yaralarına merhem olmaya çalışmak amacı ile yardım faaliyetleri düzenleyeceğiz. Ziyaretler yapacağız. Sosyolojik veya ekonomik açıdan milletimize fayda sağlayacağına inandığımız seminerler salon programları stant çalışmaları, kahvaltı ve yemek organizasyonları ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. İlimizin gelişip güzelleşmesi için yerel yöneticilerimizi uyarmak bu uğurda mücadele etmek Zonguldak'ımız için vazifemiz olacaktır. İnşallah ilimize yaraşır bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmetlerimize devam eder, önce Hak'kın sonra halkımızın takdirini kazananlardan oluruz. Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi 'Bizim işimiz karanlıktan şikayet etmek değil, karanlığa bir mum yakmaktır. Gün doğsun' diye beklemeyeceğiz, o Allah'ın işi. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Rabbim, aynı kararlılıkla karanlığa bir mum yakanlardan eylesin bizleri.

Büyük Uyanış Derneği'nin Geçici Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Başkan Murat Karadeniz, Başkan Yardımcısı: Halil İbrahim Karapınar, Genel Sekreter Tevfik Küçükler, Sayman Muhammed Kürşad Acar, Üyeler; Ömer Faruk İlhan, Öner Uysal, Cemil Ballı.

Editör: Pusula Gazetesi