Büyük Birlik Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik başta Şehit Genel Başkan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programı olmak üzere tüm etkinlikleri iptal ettiklerini açıkladı.
Çelik dünyayı etkisi altına alan corona virüs konusunda sağlık bakanlığının zamanında tedbir aldığını belirterek, okulların ve üniversitelerinin tatil edilmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.
Devletin aldığı kararlar ve tavsiyeler doğrultusunda il ve ilçe kongrelerinin, bölge toplantılarının, anma programlarının, istişare toplantıları başta olmak üzere kapalı ve açık alanlardaki tüm toplantıların ertelendiğini belirten Çelik, teşkilat yöneticilerinin ve mensuplarının corona virüs konusunda açıklanan hijyen tedbirlerin ve korunma için gerekli tedbirlerin uygulanması için çağrıda bulundu.

Ayrıca söz konusu salgından korunmak için ihtiyaç duyulan, hijyen ve diğer malzemelerin normalin çok üzerinde fahiş fiyatlarla tüketiciye satıldığı, medya ve diğer kanallardan gelen bilgilerden anlaşıldığını belirten Çelik: " Bu durumu esefle karşılıyoruz. Yüzyıllara dayanan ahilik geleneğine sahip bir milletin esnaf ve tüccarlarına yakıştıramadığımızı ifade ediyoruz. Böylesi kritik bir süreçte, bütün vicdani ve insani değerleri hiçe sayarak, geniş kitleleri etkileyen bu salgından fırsat çıkarmayı da alçaklık olarak nitelendiriyoruz. Bu duruma müdahil olması gereken yetkili kuruluşları da görevlerini daha titizlikle yapmaları noktasında uyarıyoruz" dedi