Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Zonguldak İl Çocuk Hakları Komitesi 2017 Eylem Planı kapsamındaki faaliyetlerine başladı.

İl Komite üyeleri Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Zonguldak Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcisi Sosyal Çalışmacı Dilek Özbay, Türkiye Çocuk Hakları Danışma Kurulu Üyesi Hasan Atasoy ve Komite Kız Temsilcisi Senan Nur Üçüncü'nün katılımıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne bağlı hizmet vermekte olan Elmacı İlkokulu'na ziyarette bulunuldu.

Ziyaret kapsamında komite üyeleri, öğrenci arkadaşlara çocuk hakları konusunda sunumlarını yapıp 'Çocuk Hakları' konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmayı hedeflemelerinin ardından hediyelerini sunduktan sonra çeşitli etkinliklerle paylaşımlarını artırdı. Yapılan etkinlikler arasında çocuk hakları boyama kitabi çalışması, alçı boyama ve bahçe oyunları gibi çocukları gülümseten birçok faaliyet ve renkli kareler yer aldı. Komite üyeleri amaçlarını, "Bütün çocukların mutlu olduğu, daha çok gülümsediği bir Zonguldak için ellerinden geleni yapmak olarak" açıkladı.

Editör: Pusula Gazetesi