Burun bölgesinde yapısal bozuklukları oranlar, burun yaralanmasına bağlı olarak şekil bozukluğu yaşayanlar ya da burun bölgesinden solunum güçlüğü çekenler burun estetiği yaptırabilir.

Burun bölgesi yüzüne göre orantısız olan kişiler, burun kemiği üstünde kemer şeklinde tümseği olan kişiler, geniş bir burun yapısı olanlar, burun ucunda yamukluk, çıkıntı ya da genişlik olanlar aşırı dar ya da aşırı geniş burun deliği olanlar için de uzmanlar burun estetiği önermektedir. Burun merkezinde yamukluk olan ya da Septum sorununa bağlı nefes alma zorluğu yaşayanlar da çareyi ameliyatta bulabilir.

Burun estetiği Antalya şehrinde Op. Dr. Hadi Nural tarafından yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından burun estetiği ameliyatı için uygun yaş grubu olmamasına karşın 17 yaşın üzerindeki adaylar için tavsiye edilmektedir. İlerleyen yaşlarda burun estetiği işlemlerinde adaptasyon sorunu yaşanabilir.

Burun estetiği ameliyatında hastaya simülasyon yardımıyla operasyon sonunda nasıl bir görüntü ortaya çıkacağına yönelik detaylar önceden gösterilir. Operasyon öncesinde hastanın burun estetiğine engel bir sağlık sorunu olup olmadığına bakılır.

Doktorunuz ilk muayene için size bir tarih verir ve yapılan tetkikler sonucunda ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyatında uygulanan işlemler

Burun bölgesi yüzümüzün en önemli parçalarından biridir. Dış görünüş için insanların en çok dikkat ettiği unsurların başında burun geliyor. Güzel bir burun yapısına sahip olmak adına burun estetiği ameliyatı tercih edebilirsiniz. Her türlü burun estetiği operasyonu Antalya Mediface Tıp Merkezi'nde yapılmaktadır.

Burun estetiği kapsamına giren çok sayıda yöntem vardır. Doktorunuz hastanın talebi, yapılan tetkiklerin sonucu ve sağlık için en doğru yönteme bakarak burun estetiğinde uygulayacağı ameliyatı seçer. Burun estetiğinde uygulanan yöntemler şu şekildedir;

Burun küçültme

Burun küçültme işlemleri 2 saat kadar süren operasyonda burnun son şekli için hasta ve doktor birlikte karar verir. Bu operasyonda burun boyutuna müdahale edilerek burun delikleri de küçültülebilir.

Burun küçültme ameliyatı ile şekil bozuklukları da ortadan kaldırılabilir. Ameliyatta temel eksen estetik değeri ortaya çıkararak burnun vücuda uygun bir boyuta kavuşmasıdır. Ameliyatta hastalar hiçbir şekilde acı hissetmez.

Burun estetiği ameliyatı kapsamında yapılan küçültme işlemlerinde operasyon sonrasında şişlik ve morluk gibi sorunlar yaşanabilir. Ancak bu durum kısa süre içinde geçecektir. Burun küçültmeden sonra tam olarak iyileşme ve estetiğin etkisini gözle görme süresi 3-6 ay kadardır. Hastaların ameliyattan sonra biraz sabırlı olması ve doktorun belirttiği süreci takip ederek uyması gerekir. Burun estetiği ameliyatı Antalya uygulamaları için detaylı bilgi almak istiyorsanız Mediface Tıp Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

Burun büyütme

Bazı kişilerde burnun büyüklüğü ve belirginliği tatmin edici olmayabilir. Bu durumda burun büyütme ameliyatı yapılabilir. Bu ameliyat sırasında burun boyutu belli oranda arttırılır. Burun bölgesinde ezilme, yeterli gelişmeme, kıkırdakta hasar oluşması burun bölgesinin yüze göre daha küçük görünmesi sonucunu doğurabilir. Bu durum hastayı görsel anlamda rahatsız edebilir.

Burun büyütme ameliyatında temel amaç ise doğru oranı bularak büyütme işlemini tamamlamaktır. Operasyon öncesinde simülasyon yardımıyla çalışıldığı için hasta ortaya çıkacak son halini görebilir. Burun derisi kalın olan hastalarda süreç biraz zor olabilir. Çünkü kıkırdak çatısına deri tutunması ve entegre olması gerekir.

Burnunun büyüklüğünden ya da görsel olarak yapısından memnun olmayan kişiler burun büyütme için destek alabilir. Doğru oranın yakalanmasında bilgisayar destekli çalışma son derece verimlidir.

Eş zamanlı burun küçültme ve büyütme

Burun estetiğinde daha çok bir tek küçültme işlemlerinin yapıldığıdır. Küçük olan ya da bir kazaya bağlı olarak ezilmiş burunda estetik olarak görünüm sıkıntıları ortaya çıkabilir. Bu durum nefes sorunu, çabuk yorulma, ağız kuruluğu ve ağız kokusu gibi sorunları da beraberinde getirir. Hastanın durumuna göre burun estetiği ameliyatı kapsamında burun küçültme ve büyütme işlemleri eş zamanlı olarak yapılabilir. Burun bölgesinin belli kısımları küçültülürken belli kısımları da ideal şekli alabilmesi için büyütülebilir.

Burun estetiği ameliyatında başarı oranı nedir?

Antalya Mediface Tıp Merkezi tarafından yapılan burun estetiği operasyonlarında başarı oranı yüksektir. Teknolojik imkanlardan yararlanan sağlık merkezi başarı oranını en üst seviyeye taşımaktadır. Ancak bu ameliyatta başarı oranı hastanın deri yapısına bağlı olarak değişebilir. Kalın burun derisine sahip bireylerde ameliyat daha zorlu olabilir. İnce deri yapısında burun bölgesine müdahale etmek daha kolaydır.

Burun estetiği fiyatları; uygulanacak yönteme, ameliyatın süresine, kullanılan malzemelerin kalitesine ve başka unsurlara göre değişecektir. Burun estetiğinde açık teknik, kapalı teknik, doğurtma yöntemi ve modifiye doğurtma yöntemi gibi seçenekler kullanılabilir. Günümüzde birçok alternatif burun estetiği yöntemi uygulanmaktadır.

Burun estetiği ameliyatında başarı oranı yüksektir. Simülasyon kullanılması başarı oranı konusunda size fikir verecektir. Çok az sayıda hastada ilk operasyonda tam sonuç alınamazsa ikinci operasyon yapılarak hastanın talepleri tam olarak karşılanabilir.