Namı diğer Yeşil olan ve Yeşil Bursa sıfatıyla tanımlanan bu güzel şehir, içinde yer aldığı Marmara bölgesinin değil aynı zamanda Türkiye'nin ve Dünyanın en sıra dışı ve gezilecek yerler bakımından en güzel şehirlerinden birisidir.

Tarihi kökeni nedeniyle Osmanlı devletine başkentlik yapan bu müthiş şehir, şimdilerde ise sanayi, turizm, ticaret ve tarım kenti olarak ön plana çıkmaktadır. Bünyesindeki spor takımlarından tutunda, camileri, turistik ilçeleri ve doğal güzellikleri ile tatile geldiğiniz zaman en az 4 ya da 5 gün ayırabileceğiniz muazzam bir şehirdir.

Bursa'ya geldiğiniz zaman ulu cami, koza hanı, cumalı kızık köyü, Osman gazi ve Orhan gazi türbeleri, meşhur kayak merkezi, emir sultan cami, soğanlı botanik parkı gibi onlarca güzel yeri gezebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kaynak : http://gezilecekyerler.com/bursa

Bizde sizler için Bursa'ya geldiğiniz zaman görmeniz gereken bazı yerlerin listesini çıkardık.

Bursa Ulu Cami : Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yer alan Bursa Ulu Cami 1395 ile 1399 yılları arasında inşa edilmiştir. Bursa Ulu Cami Yıldırım Beyazıt tarafından inşa edilmiştir. Bursa'da yer alan tüm mimari eserlerin en büyüğü olan Bursa Ulu Camii 20 kubbelidir. Ulu Caminin içinde; kubbenin hemen altında bir şadırvan bulunmaktadır. Bursa Ulu Cami'nin en dikkat çeken yönlerinden biri caminin içinde Kabe'nin giriş kapısının örtüsü bulunması ve 602 yıllık bir geçmişe sahip olan üzerinde evren sistemi çizili olan minberdir.

Koza Hanı : Bursa ilimize yolunuz düşerse mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri de bu tarihi yapıdır.1492 yıllında Osmanlı hükümdarı 2. Yıldırım Beyazıt tarafında inşa edilmiştir. bu hanı inşa etmesinin sebebi İstanbul da bulunan medrese ve camilere gelir sağlamak amacıyla yapıldığı söylenmektedir.

Cumalıkızık Köyü : Uludağ'ın eteklerinde daracık taş sokakları orijinal dokusunu yitirmemiş otantik evleri, köy havasını koruyan atmosferin ve tarihi geçmişi ile Cumalıkızık köyü görülmeye değer yerlerdendir. 2002 yılında yayınlanan Kınalı Kar dizisi ile ünlenen Cumalıkızık köyü restore edilen 250'den Aşkın tarihi evleriyle büyüleyici bir ortam oluşturmaktadır. Restore edilen bu evlerin bazıları pansiyona dönüştürülmüştür. Tarihi dokusunu kaybetmeyen Cumalıkızık köyünde güzel bir hafta sonu geçilebilirsiniz.

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri : Osman Gazi bursa kuşatması sırasında vefat etmiştir. Vefat etmeden önce de oğlu Orhan Beye vasiyet etmiştir. Ben öldükten sonra beni Bursa'ya gömün. Orhan Gazi Bursayı fethettikten sonra babasının vasiyeti üzerine Gümüşlü Kümbet olarak da bilinen Bizans Şapelinin üzerine inşa edilen türbeye gömülmüştür.

Yeşil Türbe : Bursa İlimizden bulunan bu türbe Osmanlı Devletinin ikinci kurucusu sayılan Yıldırım Beyazıt'ın oğlu Mehmet Çelebi tarafında inşa edilmiştir.

Uludağ Kayak Merkezi : Bursa'da yer alan Uludağ kayak merkezi ülkemizdeki en tanınmış kayak merkezlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Uludağ kayak merkezi Bursa'nın güney batı bölümünde Fatintepe ve kuşaklıkaya tepeleri üzerinde kurulmuştur. Ülkemizin en önemli kayak merkezlerinin başında gelen Uludağ kayak merkezi 11338 hektarlık bir alana sahiptir.

Editör: Pusula Gazetesi