AK Partili İl Genel Meclisi Ayhan Taşdelen, Recep Demirtaş'ın Muhtar Veli Ünsal'a küfür etmesini kınayarak "Cumhurbaşkanının önem verdiği muhtarlara bir bürokrat nasıl küfreder?" diye tepki gösterdi.

Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın Ereğli'nin Abdi Köyü Muhtarı Veli Ünsal'a küfür ettiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Abdi Köyü'nün 15 yıllık Muhtarı Veli Ünsal, köyde bir vatandaşın fındıklığına İl Özel İdaresi'ne ait iki iş makinesinin yol açtığını görünce, Genel Sekreter Demirtaş'ı aradığını, Demirtaş'tan küfür yediğini iddia etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Ereğlili İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen, Genel Sekreter Recep Demirtaş'ı kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Genel Sekreter Recep Demirtaş, programda olmayan bir yolu yaptırmış. Yol vatandaşın tarla yolu. Biz normalde asfalt programlarını yetiştiremiyoruz, makine bulamıyoruz. Demirtaş, programda olmayan yolun yapılması için talimat vermiş. Normalde yasak. Ya da sezon biter, sezon sonrası yaparsın. Rastgele yol yapılıyor. Muhtar 'Ben kendi yollarımı yaptıramıyorum, burayı neden yapıyorsunuz, bizim bundan bilgimiz yok' demiş. Demirtaş da 'Ben sana mı soracağım lan, s..tir git' demiş. Ben de muhtarımıza bunu Muhtarlar Derneği'ne iletmesini ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar götürmesini söyledim. Sen götürmezsen ben götüreceğim' dedim. Bir Genel Sekreter muhtara nasıl küfreder yahu? Adabınla konuşursun, 'Birileri talep etti, ben de yaptırıyorum' dersin. Ne olursa olsun küfür edemezsin. Konunun kapanması için muhtarı tehdit etmiş, beni birilerine arattırıyor, bu konu duyulmasın diye. Cumhurbaşkanının önem verdiği muhtarlara bir bürokrat nasıl küfreder. Ben bunu esefle kınıyorum.

"Kendisiyle geçen hafta ben de kavga ettim. Bizim köy yardımını bizde habersiz gitti CHP Milletvekili Ünal Demirtaş'ın köyüne yardım vermiş. Makamına gittim, 'En azından bizim bilgimiz olsun, bende köyüme yardım yapılmasını isterim' dedim. Bana aynı tavırla 'Sana mı soracağım, istediğim yere veririm' demişti. Milletvekillerimizin Sayın Valimizin bu işlerle ilgilenmesini talep ediyorum."

recep-demirtastan-koy-muhtarina-kufur
Recep Demirtaş'tan köy muhtarına küfür

Editör: Pusula Gazetesi