Yıllardır çevre rezaletleri ile sık sık gündeme gelen Zonguldak, yeni bir rezalete daha ev sahipliği yapıyor. Burası, Çatalağzı Termik Santrali'nin soğutma suyunun boşaltıldığı alan ile Eren Enerji Termik Santrali'ne bağlı kömür iskelesi arasında kalan nokta. Muslu Belediyesi'nin topladığı çöplerin, Zonguldak-Ankara karayolu üzerindeki toplama ve geri kazanım tesisine götürülmesi gerekirken, burada "vahşi depolama alanı" oluşturulmuş.

Termik santrallerin etkisiyle neredeyse yaşanılmaz hale gelen Muslu'da oluşan çöp dağına bırakılan evsel atıklar, aynı zamanda denize karışıyor. Hava kalitesinin düşmesinde etkili olan ve beldeyi yaşanmaz hale getiren Eren Enerji'nin tesislerinden çıkan evsel atıklar da, çöp yığınlarının arasında yer alıyor. Herkesin gözü önünde oluşan çöp tepelerine rağmen Muslu Belediyesi'nin evsel atıkları toplama merkezine taşımaması tepki çekiyor.

Her zaman çevre konusunda duyarlılığı ve santral karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman'ın bu duyarsızlığı; hem şaşkınlık yarattı, hem de tepki çekti. Kış şartlarını gerekçe gösteren Başkan Adıyaman'ın aylardır biriken çöpleri ne zaman taşıyacağı merak ediliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Zonguldak Valiliği'nin de vahşi depolamayla ilgili işlem yapması isteniyor.

Muslu Belediyesi'nin deniz kıyısında amatör balıkçıların kullandığı alanda oluşturduğu "vahşi depolama alanı" Pusula'nın insansız hava aracıyla görüntülendi. Çatalağzı ve Muslu sakinleri ise, olaya tepkili. Çektikleri görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, "Sabahattin Başkan, lafa gelince çevreci, santral karşıtı. Ama beldenin çöpüyle burada dağlar oluşturdu. Yetkililer bunu görmüyor mu?" diye seslendiler.

Editör: Pusula Gazetesi