Zonguldakspor'un efsane kaptanlarından Türkiye gol kralı, Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı ve Elmas Televisyonu'nda yayınlanan Spor Kritik programına telefonla bağlanarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zonguldakspor'un caimasıyla taraftarıyla, potansiyesi ile Süper Ligde olması gerektiğini ifade eden Bülent Uygun Zonguldakspor için projesi olduğunu belirterek "İki arkadaşımla bir araya gelerek onlara gelin 20'şer, 30'ar milyon lira ortaya koyalım ve Zonguldakspor'u süper lige çıkartalım dedim" açıklamışı bomba etkili yarattı.

"YÜZLERİNDE KARA, KALPLERİNDE SICACIK SEVGİLERİ VAR"

Zonguldak madencilerinin yüzlerinde kara var belki ama yüzlerinde ve kalbinde sıcacık sevgisi olan, benim Zonguldakspor'a geldiğimde 1 yıl boyunca inanılmaz sevgi ve saygı gördüğüm, keyif aldığı çok özel bir şehir Zonguldak benim için. Zonguldak insanı madeni ve elması kadar bir o kadar değerli.

"İKİ ZENGİN ARKADAŞIMA 20'ŞER 30'AR MİLYON ORTAYA KOYALIM DEDİM"

Bülent Uygun Zonguldakspor için projesi olduğunu açıklayarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bülent Uygun, "Zonguldakspor'u unuttuğumu sanmayın. İki tane zengin işadamı dostum var. Onlara gelin 20'şer 30'ar milyon lira ortaya koyalım şu Zonguldakspor'u hak ettiği, o güzel taraftarın layık olduğu yere getirip şampiyonluklar yaşatıp, Süper Lige çıkartalım dedim. Arkadaşlarımla bu konuda her platformda görüşmelerimizi yapıyoruz. Çünkü ben böyle güzel takımların, iyi taraftarı olan takımların Süper Ligde oynaması gerektiğini, zamanında Zonguldakspor'un Türkiye Birinci Futbol ligini kasıp kavurduğunu, o ligin tozunu attığını bilen ve şu an camianın da o keyfi yaşaması gerektiğine inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte böyle bir planımız var.

"YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ FUTBOLA İLGİLİYMİŞ"

Bülent Uygun "Yeni Belediye Başkanımız futbola ilgiliymiş. Bu da benim adıma ve sizler adına mutluluk verici bir durum. Hep beraber bir konsorsiyum oluşturarak bir format atmaktan ziyade, güzel bir stat, güzel bir tesis ve kalıcı gelirlerin olacağı bir projeyi hayata geçirmek lazım. Benimde kendimin bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum.

"ZONGULDAKSPOR İÇİN GÜZEL BİR PROJEM VAR"

Yıllardır takıma sahip çıkan Erdoğan Demir cebinden vererek takıma sahip çıkıyor. Erdoğan Başkanın yükünün şu anda ağır olduğunu düşünüyorum. Erdoğan Demir'in desteği ile onun da önderliğinde güzel bir projem var. Bakalım... Eğer olursa önce Erdoğan Başkan ile paylaşır daha sonra siz basın mensupları ve Zonguldak kamuoyu ile paylaşırız. Böylelikle Zonguldakspor'u Süper Ligde görmek bize mutluluk ve gurur verir. Yeterli benim Zonguldakspor için düşündüğüm projeyi hayata geçirelim. Olmaz diye bir şey yok. O projeler çok da kolay hayata geçebilir" dedi.