Belediyeye yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, saldırgan şahsın vatandaşlardan hizmet bedeli adı altında defalarca makbuz olmadan para aldığını, belediyeye ait tahsilat makbuzu üzerinde değişiklikler yaparak sahte makbuz ürettiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, dün akşam saatlerinde belediye hizmet binasına yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kantarcı, "Kamuoyuna duyuru" başlığıyla yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"Belediye hizmet binamız, Ankara'da görevli bulunduğum 9 Mart 2017 tarihinde, 17.38 sularında, elinde çift kırma av tüfeği bulunan gözü dönmüş bir şahıs tarafından saldırıya uğramıştır. Saldırgan şahıs, Başkanvekilimiz Sayın Cengiz Gökçe'nin çalıştığı sırada, önce makam odasının camına ateş açmış, daha sonra belediyenin giriş kapısını dipçikle kırarak içeriye girmeye çalışmıştır. Tam bu sırada görevli zabıta memurumuz Ferdi Maden saldırgana müdahale ederek etkisiz hale getirmiştir. Saldırgan, daha sonra olay yerine gelen emniyet güçlerine teslim edilerek adli işlem başlatılmış, çıkarıldığı Çaycuma Sulh Mahkemesince tutuklanarak Beycuma M Tipi Cezaevine konulmuştur.

Saldırgan şahsın, 01.01.2013 tarihinden bu yana Belediyemizde taşeron şirket elemanı olarak çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, vidanjör operatörü olarak görev yapan Burhan Y. isimli kişi olduğu tespit edilmiş, bu bilgi olay anından itibaren basın-yayın organları tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır.

05.2017 tarihinde, Belediyemizden, "vidanjörle tıkanan kanalizasyon hattının açılması" hizmeti alan bir vatandaşın, "makbuz ibraz edilmeden para alındığı" şeklindeki şikayeti üzerine, adı geçen şahısla ilgili inceleme başlatılmıştır. Yapılan incelemede vatandaşlardan hizmet bedeli adı altında defalarca makbuz olmadan para aldığı, Belediyemize ait tahsilat makbuzu üzerinde değişiklikler yaparak sahte makbuz ürettiği tespit edilmiştir.

Elde edilen bulgular 02.03.2017 tarihinde, Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına bir dosya halinde sunulmuş, şahıs hakkında, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve benzeri suçlardan suç duyurusunda bulunulmuştur.

Aynı gün ilgili taşeron firmaya da tüm bilgiler iletilerek, şahıs hakkında gereken işlemin yapılması istenmiştir.

İş akdini fesih işlemi, bağlı olduğu şirket tarafından yapılmıştır. Bu yetki Belediyemizde değil, ilgili şirketin tasarrufu altındadır

Olayın hemen akabinde Çaycuma Emniyet Müdürlüğünün, şahsın, yüz kızartıcı pek çok suçtan dosyası bulunduğu şeklindeki bilgiyi kamuoyuyla paylaşması, şahısla ilgili tarafımızca elde edilen bulguları destekler niteliktedir. Emniyet Müdürlüğümüzün kamuoyunda oluşabilecek spekülasyonları önleme açısından, bu bilgileri çok hızlı bir şekilde paylaşması takdire şayandır.

Yine Emniyet Müdürlüğümüzün açıklamasında dile getirilen, "Olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı" şeklindeki değerlendirmeye katılıyor, olaya hızla müdahale edip, titiz bir inceleme yürüten Emniyet Müdürlüğü mensuplarına teşekkür ediyorum.

Faciayla sonuçlanabilecek bir olay, son derece ucuz atlatılmıştır. Bunda zabıta memurumuz Ferdi Maden'in kahramanca tutumunun payı büyüktür. Çaycuma Belediyesi adına, tüm kamuoyu önünde kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Olayın sevindirici diğer yanı da tüm Çaycuma halkının yanımızda olması, yapılan saldırıyı kınamasıdır. Halkımızın gösterdiği vakar, her türlü takdirin ötesindedir.

Olayın duyulduğu andan itibaren bizzat gelerek yahut telefonla arayarak ya da sosyal medyada mesaj yayımlayarak "geçmiş olsun" dileklerini ileten, kınayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, başta o anda görevi başında olan Başkanvekilimiz Sayın Cengiz Gökçe olmak üzere tüm Belediye personelimize geçmiş olsun diyor, saygılarımı sunuyorum"

Editör: Pusula Gazetesi