Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, bazı gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kantarcı, yaptığı açıklamada, "Kimi yayın organlarında, CHP Genel Merkezi'nin tarafıma bir yazı göndererek 'Yolumuza başka adayla devam edeceğiz' dediği şeklinde çıkan haberin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Partide böyle bir usul olmadığı gibi Genel Merkez yöneticilerimizle uyum içinde çalışan, partili belediye başkanlarına gönderilen talimatları harfiyen uygulayan bir belediye başkanı olarak bilinmekteyim. Gerçek dışı haberde bazı kişilerin isminin geçmesi, haberin kimler tarafından servis edildiği konusunda ipuçları da vermektedir" dedi.

"BELEDİYE MECLİSLERİ İHTİSAS KOMİSYONLARI ŞEKLİNDE ÇALIŞIR"

Başkan Kantarcı, açıklamasında, "Olası bir adaylık durumunda belediye meclis üyeliği listesine kimseyi karıştırmak istemediğim şeklindeki haberler de gerçek dışıdır. Demokrasiye inanan biri olarak, böyle bir şeyi düşünmem bile söz konusu olamaz. 'Adayların ismini örgütle birlikte belirler, tartışmalı isimlerde son kararı ben veririm' şeklindeki sözlerimin, bu şekilde çarpıtılması üzüntü vericidir. Kent için yaşamsal kararlar alan belediye meclisleri esasen ihtisas komisyonları şeklinde çalışan bir kurumdur. Tüm belediye başkanlarının bu komisyonlarda verimli çalışma yürütecek ekip arkadaşlarını seçmesi, liyakat araması son derece doğaldır" şeklinde ifadelere de yer verdi.

"KİMİ ŞARTLARIN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTEDİĞİM DOĞRUDUR"

Adaylık süreci için de değerlendirmelerde bulunan Kantarcı, açıklamasını, "31 Mart 2019 seçimlerinde aday olup-olmayacağım konusunda temaslar devam etmektedir. Tarafıma iletilen teklifler bulunduğu, benim de kimi şartların yerine getirilmesini istediğim doğrudur. Bu yönde atılmış adımlar bulunmaktadır. Bazı adımların daha atılması gerekmektedir. Süreç geliştikçe kamuoyuna bilgi verilecektir. Saygıyla duyurulur."

Editör: Pusula Gazetesi