Zonguldak Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı 1'inci Birleşim Toplantısı Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis gündeminde 6 madde bulunurken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu'nun suya yapılan zammın yeniden değerlendirilmesi için sunulan önerge ile 7 madde görüşüldü.

CHP'li Meclis Üyesi Turgut Aydın, suya yapılan zam ile ilgili yaptığı konuşmasında sanayi kuruluşlarında suya yapılan indirimi gündemine alarak, sanayi kuruluşlarının hem çevreyi kirlettiğini hem de sularına zam yapılmasını uygun görmediklerini ifade etti.

MFA Maske'nin Ortaklarından AK Partili Meclis Üyesi Murat Uzun, Turgut Aydın'ın konuşmalarına "Sosyal medyada, son meclisten sonra gerek sosyal medyada gerek basında sanayi kuruluşları ile ilgili tarifin icat edildiğini, böyle bir tarife nerden çıktığını sosyal medyaya bakarsanız. Mesajlarınız çok net, ben aptal değilim. Türkiye'nin her tarafında sanayi kuruluşları ile ilgili organize sanayi bölgelerinde doğalgazı, elektriği, suyu bütün altyapısı hazırlanır ve özel tarifeler ile verilir. Bütün belediyeler ilçe belediyeler de dahil incelerseniz görürsünüz. Zonguldak Belediye Meclisi yönetmeliği de eksik kalmış yapılmamış olan şeyleri tamamladı. 0.70 TL'ye şuan sanayi kuruşlarına su verirlerken organize sanayiler ise 7 TL'ye kadar su ücreti veriyorlar. Bu fabrikanın arazisi için sadece 7 trilyon enerjisini kendim getirdim, harcadığım para 2 buçuk trilyon. Toplam değeri Zonguldak'ta 100 trilyon bunca senedir yatırım yapıyorum, hiç konuşmadım ama şimdi konuşma ihtiyacı hissettim. Şu anda 250 kişi istihdam ediyorum. Bir şekilde su parasından medet umduğumu düşünüyorsanız sizi Allah'a havale ediyorum. Çünkü bu tarifenin benimle ya da benim sanayi kuruşumla doğrudan bireysel değil. Ben hayatım boyunca devlete hep verdim, hiç elim titremez su parası verirken bile. Dolayısıyla ben bununla ilgili tarifeye karışmam, benim de bir sanayi kuruluşum var. Bu yüzden konuşma gereği duydum, teşekkür ederim" diye yanıt verdi.