Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Hukuk Profesörü 24'üncü Dönem CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Çaycuma'da avukatlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, 23-24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Barosu Başkanı İbrahim Kerem Ertem, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Eğitim-İş Zonguldak Şubesi Başkanı Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, ADD Çaycuma Şubesi Başkanı Kıvılcım Kalyoncu, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ülkenin karanlık bir dehlizin içinden geçtiğini söylerken, "Bu durumu herkese anlatmamız gerekiyor. Bu bir siyaset ve parti meselesi değil. Türkiye'nin modern ve aydınlık bir dünyaya mı ait olacağı yoksa Ortadoğu bataklığının içinde çırpınmaya devam edeceğinin yol ayrımı olarak görüyorum. Bu organizasyonda emeği geçen ADD, Eğitim-İş ve Baromuza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BATUM: "BU YETKİYİ ATATÜRK'E BİLE VERMEDİLER"

Hukuk Profesörü Süheyl Batum ise, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun teklifi ile Türkiye'yi gezerek yeni Anayasayı anlatmaya çalışacaklarını ifade etti. Batum, "Barolar ile bu çalışmayı yapmaktan çok mutluyum. Türk milleti, tek adam rejimine izin vermeyecek. Bu açıkça görülüyor. Bu bir partiye oy verme meselesi değil. İş bütün yetkiyi tek adama vermeye geldiğinde, yüce Atatürk'e bile verilmemiştir. Ama bugün yapıldığı gibi birileri 1924 Anayasasının hazırlamış veto ve fesih yetkisini vermek istemişler. Ancak o zamanın meclisi bu etkiyi vermeyerek 'hayır' demiş. Biz 'Başbakanlığı kaldıracağız, prangaları atacağız' diyorlar. Demek ki, Binali Yıldırım onlar için bir pranga. Demokrasi, partiler rejimidir. Yeni Anayasada, diyelim ki Cumhurbaşkanı karısını öldürdü, kendisine müdahale eden üç korumasını öldürdü. Polisler sakladığı silahı buldu. Çoğunluk partisinin 301 oyunu alırsa, yargılayabiliyorsun, 400 oyu bulursan Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorsun. Tesadüf ki, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'sini kendisi atamış.

Bakan yok, Bakanlar Kurulu yok, asgari ücret komisyonu yok. Asgari ücreti de tek başına belirleyecek. Madendeki işçilerin maaşını da tek başına belirleyecek. Bunlar sadece Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yapılacak. Ancak emin olun bu Anayasa değişikliği geçmeyecek. Türk milleti Atatürk'e vermediği yetkiyi hiç tanımadığı birine asla vermeyecek" şeklinde konuştu.

FEYZİOĞLU: "İNSANLAR TAPUYU VERMEK İSTEMİYOR"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise, konuşmasına Çaycuma Belediyesi'nin çalışmalarını çok beğendiğini ve vatandaşların memnun olduğunu söyleyerek başladı.

Türkiye Barolar Birliği olarak isteyen her avukata seçim güvenliği eğitimi vereceklerini belirten Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Ankara'da bu eğitimi alan avukatlar, kendi şehirlerinde eğim verebilecekler. Sandıklar için siyasi ayrım göz etmeksizin arkadaşlarımızı eğitiyoruz. O sandıklar namusumuzdur. İster 'Hayır' deyin, ister 'Evet', sandığa gidip mutlaka mührü vurun. Birileri bize acunun içinde sakladığı bardağı 'bu sürahidir' deyip, 'evet' dememizi istiyorlar. 'Elinizi açın, bardak mı, sürahi mi siz karar verin?' dediğimizde, Anayasa profesörüne siz, 'Anayasayı bilmiyorsunuz' diyorlar. Bizim meselemiz siyasi parti meselesi değil. İnsanlar genel seçimde oyum farklı ama biz tapuyu vermek istemiyoruz diyorlar. Konu Parlamento ile Başkanlık sistemi olsaydı hepimizin bir tercihi vardı. Onu kullanırdık bizlerde yollara düşmezdik. Biz zemin kattaki evinizi 5'nci kata taşımak zorundayız. Ancak bizi -5'e götürüyorlar."

Toplantı sonunda Batum ve Feyzioğlu'na, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Eğitim-İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi