ÖZEL İÇERİK

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Devrek Belediye Başkanı olmak için Genel Merkez' e başvuru yapan Songül Saraç, İlçe Başkanlığını yerden yere vurdu.

Pusula'nın sorusu üzerine Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü'nün 'Bizim adayımız Çetin Bozkurt'tur' söylemlerini değerlendiren Saraç "İlçe Yönetimi 2009'dan beri seçim sonuçlarına bir baksın" dedi.

İlçe Yönetimine ateş püsküren Saraç 'İşte ben bu kavgalar yüzünden Devrek İlçe'ye değil Genel Merkeze başvuru yaptım" dedi.

Saraç, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Dosyamı teslim ettim. Hayırlısı olsun, bundan sonra parti meclisi ne takdir ederse o olur. İlçe Yönetimi 2014 seçimlerinin sonuçlarına baksınlar yüzde 45, 24 Haziran seçimlerinde Devrek sonuçları yüzde 24, 2009 yılı seçimleri sonuçlarına baksınlar. Seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Devrek'in CHP profili ortaya çıkar.

Devrek'te CHP'nin 650 CHP üyesi var, ancak hiç bir üye bunlara olan tepkisinden dolayı oy kullanmaya gelmedi. Parti araştırsın, 61 kişi ile İlçe Yönetimi'ni kurdular. Ben de bunun için Devrek İlçe Başkanlığı'na giderek aday adayı olmadım, gidip Genel Merkezimize dosyamı sundum. Burada tartışma ve kavgalar yaşanmaması için bu kararı aldım. 600'den fazla üyesi olan bir Devrek'te ilçe yönetimi 61 üye ile oluşturuldu. Bunlara kaç kişi oy vermiş ona bakılsın. Haklarında hiçbir şey konuşmayacağım, takdiri CHP'ye ve Devrek halkına bırakıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi