Birinci Amatör Küme Ereğli grubunda ilk yarının son maçında Eleşlerspor ile Zonguldak Ereğlispor karşılaştı. Deplasmanda Eleşlerspor'u 4-2 mağlup eden Zonguldak Ereğlispor ilk yarıyı lider tamamladı.

Maçın henüz 2.dakikasında Eleşlerspor Muhittin ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 17.dakikasında Zonguldak Ereğlispor Mert Candan'ın ceza sahasında düşürülmesi ile penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı Mert Candan kalecinin kurtarmasına rağmen geri dönen topu tamamlayarak skora dengeyi getirdi.

Eşitliğin sağlanmasının ardından sadece 3 dakika sonra Eleşlerspor yeniden Muhittin ile 2-1 öne geçti. İlk yarı aynı skor ile sona ereceği düşünülürken 45+2'de Zonguldak Ereğlisporlu Doğukan ceza sahasında düşürülünce maçın hakemi ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Emre Kartal ile gole çeviren Zonguldak Ereğlispor devre arasına eşitliği yakalayarak girdi.

İlk yarısı 2-2 sona eren maçın ikinci yarısı ise adeta büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı ataklarla süren maçın 75.dakikasında oyuna giren Zonguldak Ereğlisporlu Sedat Sarı oyuna girdikten 7 dakika sonra kendinin ilk takımının 3.golünü Eleşlerspor ağlarına gönderen isim oldu. Golden sonra büyük bir sevinç yaşayan Zonguldak Ereğlisporlu oyuncular 4.gol için baskı kurmaya devam ettiler. 89.dakikada Emre Kartal'ın jeneriklik golü ile skoru 4-2 yapan Zonguldak Ereğlispor sahadan aynı skor ile ayrılarak ligin yeni lideri oldu.

Editör: Pusula Gazetesi