Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Erdemir Anadolu Lisesi'nde yaşanan yolsuzlukla ilgili "Bunlar münferit hadiseler" diyerek olayı kapatmak istedi.

Ancak, Pusula'nın bir çırpıda elde ettiği farklı olaylar şunlar:

Eğitim Bir Sen'in il ve ilçelerdeki tüm yöneticileri müdür ve müdür yardımcısı yapıldı mı, yapılmadı mı?

Eğitim Bir Sen'li kaç kişi FETÖ'den alındı.

Bir açıkla bakalım Kamuran Aşkar.

Devrek:

İsmail Öztürk: Devrek İmam Hatip Lisesi eski Müdürü, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten Şube Müdürü yapılmadı mı?

Şoray Sarımeşe: Devrek Eğitim Bir Sen Temsilcisi Devrek Lisesi Müdürü yapıldı.

Satılmış Tunçkaya: Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü iken FETÖ'den alındı, bir yıl hapis yattı.

Cihan Turan: Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihat Turan, kurum içindeki gayrimeşru ilişkisi nedeniyle soruşturma sonucu sürgün edildi.

Hayri Bulazar: Hızlı yükselişi Eğitim Bir Sen ve Memur Sen'e bağlı. Devrek İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Vekili iken İHL Müdürü oldu. Sonra Zonguldak Etüd Proje Müdürü, sonra KYK Müdürü, sonra BEÜ Genel Sekreteri oldu.

Kozlu:

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, 60 tonluk kömür ihalesi yaptı. 40 tonu ihale şartnamesine uymayan kömür alındı. 20 tonu kayıp. Şikayet edene ceza verildi. Eğitim Bir Sen Başkanı Sadettin Dede, olayı örtmek için girişimlerde bulundu.

Sivriler Okul Müdür Vekili, okulun iki ton kömürünü pat pat ile evine taşıdı. Şikayet edilince, iki ton kömür yerine iki ton şlam koydu. Soruşturma kapatıldı.

Kozlu 100. Yıl İlkokulu Müdürü Yıldıray, FETÖ'den alındı.

Eğitim Bir Sen Kozlu İlçe Temsilcisi hiç idarecilik yapmadan Kozlu'nun en güzel okuluna müdür yapıldı.

Kozlu Eğitim Sen yönetim kurulu üyelerinin tamamı okullara müdür ve müdür yardımcısı oldu.

Mehmet Çelikel Lisesi'ne Müdür olarak atanan Armağan Gürgenç, hakkında Avrupa Birliği Projelerindeki usulsüzlükler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Yerine Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar'ın kardeşi İsmail Aşkar getirildi.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz'ın yakın akrabasının dersanesi var.

Eğitim Bir Sen'li okul müdürleri bu dersaneye öğrenci gönderiyor mu?

Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapan Hasan Saruhan neden görevden alındı. Saruhan'ın Ereğli Öğretmenevi Müdürlüğü yaptığı dönemde 'özel oda' uygulaması başlamış mıydı?

Ereğli'de bir Eğitim Bir Sen'li bir memur, kapanan okullarını ödeneklerini bir yıl boyunca kişisel olarak kullandı mı? Bu usulsüzlük tespit edildikten sonra neden soruşturma açılmadı. Bu memur Eğitim Bir Sen'li olduğu için mi göreve devam ediyor?

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muzaffer Yıldız, Zonguldak İl Milli Eğitim Mülakat Komisyonunda iken kardeşi Muhammet Yıldız'a yüksek puan verdirerek Endüstri Meslek Lisesi Müdürü yaptı.

Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, neden Zonguldak'tan gitmek zorunda kaldı?

İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak için şube müdürü olma şartı gerekirken Çaycuma'da okul müdürlüğü yapan İsmail Baş'ı nasıl İlçe Milli Eğitim Müdürü yaptınız?

Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürlüğünü görevlendirme şeklinde yapan Muhammet Atlı, neden sürekli Mülakat Komisyonlarında görevlendiriliyor?

Ve Muhammet Atlı, bir yıldır sürekli şube müdürüne vekaleten bakarken okul müdürlüğü neden düşmüyor?

İmamlıktan dönme Çaycuma Eğitim Bir Sen Temsilcisi, Çaycuma'ın en güzide okuluna müdür yapıldı mı?

Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasını unutmayalım.

Kamuran Aşkar, senin atanmasına vesile olduğun İl Spor Müdürü ve Şube Müdürü neden görevden alındı?

Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Başkanın neden ihraç edildi?

Editör: Pusula Gazetesi